Bajramska čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor

Povodom nastupajućeg muslimanskog praznika, Ramazanskog bajrama na mail naše redakcije stigla je bajramska čestitka od strane predsjednika Općinskog vijeća Prozor, gospodina Esada Dželilovića, a istu Vam prenosimo u cijelosti:

„Svim muslimanima Prozora, Bosne i Hercegovine, i dijaspore od srca želim čestitati dolazeći nam praznik, Ramazanski bajram. Neka nam i ovaj Bajram bude jedinstvena prilika koju ćemo na najbolji mogući način  iskoristiti, dijeleći praznične trenutke sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama, istovremeno ne zaboravljajući ni one koji nisu sa nama, kao ni bolesne i iznemogle kojima je naša pomoć potrebna. Bajram je dan radosti i nagrade onima koji su u ime Allaha dž.š.  mjesec dana prveli u ibadetu, postu,  pa su u bajramskim danima njihove duše široke i ruke darežljive, a srca puna milosti i ljubavi.

Provedimo svi zajedno praznične dane Bajrama dostojanstveno, u skladu sa divnom tradicijom islama, bez svih onih stvarikoje ne priliče, kako samom Bajramu, tako ni našoj lijepoj  vjeri. Neka nam dani Bajrama budu dani ljubavi, pažnje, lijepog ponašanja upotpunjeni dobrim zdravljem i lijepim raspoloženjem- BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Predsjednik OV-a Prozor
Esad Dželilović

284 thoughts on “Bajramska čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!