Počeo 14. Streetball košarkaški turnir u Prozoru. Ekipa “Prozorski Krug 767” uzela učešće.

Jučer (29.7.2016.godine) je u Prozoru  počeo 14. po redu Streetball košarkaški turnir. Ovu, četrnaest godina dugu tradiciju organizacije turnira potpisuje Košarkaški klub “Rama”, a ove godine na turnir se prijavilo ukupno 13 ekipa, koje su podijeljene u 3 grupe. Turnir se i ove godine održava na terenu pored Osnovne škole u Prozoru.

Jučer je na rasporedu bilo takmičenje u grupi A, u kojoj se našla i ekipa “Prozorski Krug 767” u sastavu: Armin Habibija, Admir Habibija, Mirnes Čukurija, Neir Čajlak. Mlada ekipa “Prozorskog Kruga 767” nažalost nije uspjela ostvariti učešće na završnom takmičarskom danu, koji će biti u nedjelju, kada će se sastati najbolji iz tri spomenute grupe. Međutim, ova jako mlada ekipa pokazala je zavidno košarkaško znanje, i sasvim je sigurno da će na turniru za mlađe uzraste, koji će se održati u ponedjeljak imati mnogo veće šanse za dobar rezultat.

SONY DSC
SONY DSC

Na kraju jučerašnjeg programa, plasaman na završnicu iz grupe A su ostvarile ekipe : “Pivnica Little Big” Bugojno, i “Caffe pizzeria San Marco” iz Prozora. Njima će se na završnom danu turnira, u nedjelju pridružiti i najuspješnije ekipe iz grupa B i C, koje su na programu danas s početkom u 18.00 sati.

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

374 thoughts on “Počeo 14. Streetball košarkaški turnir u Prozoru. Ekipa “Prozorski Krug 767” uzela učešće.

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!