Osnovnu školu “Alija Isaković” završila još jedna generacija učenika

Javnu ustanovu  Osnovnu školu „Alija Isaković“ Prozor ove školske godine su završila 23 učenika.

Devetogodišnje osnovno obrazovanje su počeli 2009/2010. školske godine pred učiteljima Alisom Dželilović i rahmetli Hamidom Manovom, a od VI do IX razreda razredni starješina bio je  Mumin Bobar.

Kraj nastavnog procesa je obilježen ekskurzijom na relaciji  Tuzla-Srebrenik Gradačac.

U okviru maturskih svečanosti , maturanti su organizovali priredbu na kojoj su se predstavili različitim vrstama kulturnog stvaralaštva, a prihod od prodaje ulaznica će iskoristi za organizaciju maturske večeri koja je najavljena za 7.6.2018.godine.

Nisu izostali ni sportski događaji , odigrane su nogometna i odbojkaška utakmica.

Maturanti nisu krili emocije  povodom okončanja osnovnog  obrazovanja, a osjećaji  radosti i tuge bili su izmiješani.

Zajedničke fotografije će ostati uspomena na neponovljive događaje iz školskih klupa, a iste plave  majice sa njihovim imenima su kupili i štampali od prihoda sa priredbe .

Jedno životno razdoblje je završeno, nastupa drugo u kojem će imati nova iskustva , steći nove prijatelje .

Prema riječima Ize Pilav, direktorice škole, veći broj učenika je iskazao interes za nastavak školovanja u medresi, medicinskoj, elektro-tehničkoj, saobraćajnoj školi.

Prema Planu maturskih svečanosti , matursko veče je 7.6.2018. godine .

Maturanti će se okupiti ispred škole i u svečanom defileu , u pratnji nastavnika, proći centrom grada.

Na ovom događaju se  pored roditelja , očekuju i građani koji su uvijek dobrodošli da svojim prisustvom pozdrave maturante i čestitaju im na završetku Osnovne škole.

Zajedničkom iftaru će prethoditi posjeta  Šehidskom mezarju gdje će maturanti proučiti fatihu.

Na maturskoj svečanosti će biti uručene pohvale i priznanja najboljim u generaciji, učeniku generacije i učenicima koje je pohvalilo Nastavničko vijeće za odličan uspjeh i primjerno vladanje.

Sigurno je da će među njima u budućnosti biti uspješnih mladih ljudi, koji će na najbolji način promovisati svoju školu i svoj Prozor.

JU Osnovna škola „Alija Isaković“ zahvaljuje Esadu Dželiloviću, predsjedniku Općinskog vijeća i dr Jozi Ivančeviću , Općinskom Načelniku na podršci u organizaciji maturskih svečanosti i portalu „prozorski krug 767“ za medijsku promociju.

 

Maturanti želimo puno uspjeha!!!

 

 

error: Content is protected !!