(FOTO) Održan koncert povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U sali Doma kulture u Prozoru sinoć je održan koncert povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Organizaciju ovog događaja potpisuje Omladinski krug MIZ-a Prozor.

Učešće u sinoćnjem programu uzeli su pored domaćih izvođača i gosti iz Gornjeg Vakufa, maestro Emir Sinan i Samir Beganović, te KUD „Stari grad“ iz Jajca, koji su u svojim nastupima bili na standardno vrhunskom nivou.

Poslastica ovog sinoćnjeg predivnog kulturnog događaja u našem gradu svakako su bili nastupi najmlađih članova folklorne sekcije Omladinskog kruga, ženski hor, kao i starija postava folklorne sekcije Omladinskog kruga MIZ-a Prozor. Hasan Hamidović kao vođa folklorne sekcije, te Esmeralda Kmetaš na čelu ženskog hora zaista rade lijepe i hvale vrijedne stvari sa svojim sekcijama.

Koncert povodom Dana nezavisnosti BiH

 

Oduševljenje mnogobrojne publike u Domu kulture proizveli su i pojedinačni pjevački nastupi naših sugrađana: Šeherzade Memić, Kmetaš Amina, Nezima Memića, te Sejfić Ahmeda.

U sklopu programa dodjeljene su i zahvalnice gostima, koji su stalni saradnici i prijatelji Omladinskog kruga MIZ-a Prozor, a uručio ih je predsjednik, Omar Smajilović.

Pred sami kraj programa izvedena je „Šota“, koreografija koju su zajednički izveli članovi KUD-a „Stari grad“ Jajce i članovi folklorne sekcije Omladinskog kruga. Ova koreografija je bila poslastica večeri u punom smislu te riječi, izazvavši opće oduševljenje prisutnih.

Kako je to i običaj, na kraju je upriličeno i narodno kolo za sve posjetioce, koji su u velikom broju pohrlili na pozornicu,  i tako u zanosu igre i tradicionalnog narodnog plesa poslali jednu zaista lijepu sliku, kojom je uokvirena sinoćnja divna večer u našem Pendžeru.

Voditelj programa bio je član Omladisnkog kruga, Muamer Kukić.

Ovim putem našoj Domovini i svima onima koji je dišu kao svoju želimo: SRETAN DAN NEZAVISNOTI BOSNE I HERCEGOVINE!!!

Više slika pogledajte u GALERIJI .

377 thoughts on “(FOTO) Održan koncert povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!