Završni dan „Sportskih igara mladih“ Prozor 2016.

Nakon što su jučer održana atletska takmičenja u okviru „Sportskih igara mladih“ Prozor 2016., danas je u dvorani Srednje škole u Prozoru s početkom u 10:00 sati održan i malonogometni turnir. Baš kao i jučer, učešće je uzelo preko 40 mališana, koji su se takmičili u dva uzrasta, do 10 i do 12 godina starosti.

može2

U uzrastu do 10 godina najuspješnija ekipa bila je O.Š.  „Alija Isaković“, dok su drugo i treće mjesto pripale ekipama MNK „Makljen 1“, te MNK „Makljen 2“. Za najboljeg igrača u ovom uzrastu proglašen je Ajdin Kmetaš, a za najboljeg golmana Salko Pračić.

U uzrastu do 12 godina prvoplasirana je bila ekipa MNK „Makljen“, drugo mjesto osvojila je  ekipa O.Š. „Šćipe“, dok je treća bila ekipa O.Š. „Alija Isaković“. U ovom uzrastu najbolji igrač bio je Emrah Din Dželilović, a najbolji golman Hamza Dželilović.

može3

Po završetku malonogometnog turnira uslijedila je ceremonija zatvaranja igara, te dodjela nagrada najuspješnijim ekipama i pojedincima, čime su „Sportske igre mladih“ Prozor 2016. i zvanično zatvorene.

Više današnjih fotografija pogledajte u našoj GALERIJI

222 thoughts on “Završni dan „Sportskih igara mladih“ Prozor 2016.

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!