Sjećanje na rahmetli Adnana Brkića- Struju

Na današnji dan prije 4 godine (25.3.2012.), otprilike u  ovo vrijeme, oko 19:15 sati napustio nas je naš veliki prijatelj, sugrađanin, čovjek velikog srca i širokih, nadasve čistih pogleda, rahmetli Adnan Brkić- Struja.

Njegovo srce je prestalo da kuca, otprilike u ovim trenucima, prije četiri godine, na mjestu koje je s velikom radošću posjećivao, mjestu na kojem je sa svojim društvom rekreativno igrao fudbal. Zaista, Adnan je bio veliki čovjek, a fudbal je bio njegova velika ljubav.

Iako jako mlad, Adnan je bio uspješan na mnogim poljima svog djelovanja. Uspješno se bavio pisanjem, crtanjem, a počeo je i sa snimanjem kratkih filmova, koji su mu odmah na početku donijeli i nagrade.  Njegov životni pothvat, portal „Prozor.net“ bio je svojevrsna poveznica ljudima širom svijeta, kojima ovaj naš lijepi grad nešto znači. Adnan je kroz svoj portal redovno izvještavao iz našeg grada, promovišući ga u najboljem mogućem svijetlu, redovno opskrbljujući informacijama iz Prozora i okoline sve one koji su to sa zanimanjem pratili.

Bio je veliki zaljubljenik u Prozor, imao je širok dijapazon poznanstava i prijateljstava, volio je sve ljude, ne pravivši među njima razliku po bilo čemu, vodeći iskren i čist dijalog sa svima.  Volio je djecu, svoj narod, svoj grad, bio je jednostavno rečeno, čovjek koji nije poznavao riječi mržnja i razlika.

Nažalost, rahmetli Adnan nas je prerano napustio, napustio onako fizički, međutim on je još uvijek tu sa nama, njegova djela, ono što je za života uradio je i više nego dovoljno da zauvijek ostane u našim srcima, mislima, a Boga mi i djelima.

Rahmet vječni prijatelju!!!

U prilogu Vam donosimo neke od crteža rahmetli Adnana, koje je pravio s toliko ljubavi i užitka. Fotografije pogledajte u našoj GALERIJI.

374 thoughts on “Sjećanje na rahmetli Adnana Brkića- Struju

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!