Završen „4. memorijalni malonogometni pozivni turnir Adnan Brkić-Struja“

Kako smo ranije i najavili, danas je u Prozoru održan „4. Memorijalni malonogometni pozivni turnir Adnan Brkić-Struja“, u znak sjećanja na velikog čovjeka, našeg prijatelja i vijernog sugrađanina, Adnana Brkića- Struju.

Turnir je po unaprijed isplaniranom protokolu počeo jutros u 9:00 sati, okupljanjem učesnika ispred caffe slastičarne “Millennium” u Prozoru. Nakon toga uslijedilo je žrijebanje ekipa i podjela sportske opreme. Kao i prošle godine, osam različitih boja opreme podjeljeno je na osam ekipa, principom izvlačenja po unaprijed određenim jakosnim grupama.

Nakon žrijeba uslijedila je šetnja do mezara r. Adnana, gdje je pred njegovu dušu proučen Jasin, i položeno cvijeće.

12919710_513337335541344_4602083319694956962_n

Takmičarski program turnira počeo je u 11:00 sati, u sali O.Š. “Alija Isaković”, a otvorio ga je kratkim prigodnim govorom, potpredsjednik Udruženja građana „Prozor-net“ Faris Dželilović. Početni udarac ove godine izveo je Miralem Kazić, a na početku je odigrana revijalna utakmica između ekipa omladinskog pogona MNK-a „Makljen“.

Turnirsko takmičenje održano je u dvije grupe, sa po četiri ekipe koje su nosile imena po bojama opreme, a gledaoci su i ove godine imali šta vidjeti.

Na kraju, najviše fudbalskog znanja pokazala je „Zelena“ ekipa ( Mesud Imamović, Muamer Bevab, El- Kerim Dželilović, Anel Kukić). Oni su u finalnoj utakmici rezultatom 3:0 porazili „Ljubičastu“ ekipu ( Muharem Bećirović, Kenan Dželilović, Muamer Kukić, Semir Imamović).

1 mjesto

2 mjesto

U utakmici za treće mjesto „Žuta“ ekipa ( Erman Đogić, Faris Dželilović, Elmin Islamović, Haris Osmić) bila je uspješnija od „Sive“ ekipe ( Admir Hodžić, Esad Dželilović, Miralem Kazić, Almir Ugarak), rezultatom 4:1.

Najbolji strijelac turnira bio je igrač „Žute“ ekipe, Erman Đogić.

Najuspješniji danas su nagrađeni vrijednim nagradama, a prvoplasirana ekipa osvojila je i prijelazni pehar, koji će biti u njihovom vlasništvu do narednog memorijala.

Najuspješnijim ekipama upućujemo iskrene čestitke, a u ime organizatora prenosimo još jednu zahvalu predsjedniku OV-a Prozor, Esadu Dželiloviću kao i načelniku Općine, Jozi Ivančeviću, koji su i ove godine dali veliki doprinos ovom događaju. Također prenosimo i zahvalu Osnovnoj školi na ustupljenim prostorijama, Policijskoj stanici Prozor, kao i Domu zdravlja, koji su i ove godine bili na usluzi.

Najvažnija poruka sa današnjeg turnira je činjenica da se u sali Osnovne škole “Alija Isaković” igralo fer i korektno,u okvirima sportskog duha, bez psovki, ružnih riječi i pretjerane grubosti, drugim riječima kazano: Igralo se za našeg prijatelja, r. Adnana Brkića, našeg “Struju”.

“Prijatelju ne zaboravljamo te! Naprotiv, sjećanje na tebe živi i jače je sa svakim novim danom što dolazi!”

 

      POREDAK NAJUSPJEŠNIJIH EKIPA:

  1. „Zelena“ ekipa ( Mesud Imamović, Muamer Bevab, Kerim Dželilović, Anel Kukić)
  2. „Ljubičasta“ ekipa ( Muharem Bećirović, Kenan Dželilović, Muamer Kukić, Semir Imamović).
  3. „Žuta“ ekipa ( Erman Đogić, Faris Dželilović, Elmin Islamović, Haris Osmić)
  4. „Siva“ ekipa ( Admir Hodžić, Esad Dželilović, Miralem Kazić, Almir Ugarak).

Danas smo se potrudili da ovaj događaj propratimo sa što je moguće više fotografija, a više možete pogledati u našoj GALERIJI.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!