Hafiz Ammar Bašić održao predavanje u Čaršijskoj džamiji u Prozoru

U Čaršijskoj (Nuhefendića) džamiji u Prozoru, večeras nakon akšam namaza održano je predavanje hafiza Bašić Ammara. Predavanje je održano u sklopu mjesečnih predavanja koja organizuje MIZ Prozor.

20160401_194020

Gosta predavača kratkim uvodnim obraćanjem najavio je glavni imam MIZ-a Prozor, Safet ef. Pozder.

Hafiz Bašić jedan je od trenutno najtraženijih i najslušanijih vaiza, a njegovo večerašnje predavanje je najbolji dokaz zašto je to tako. Hafiz je u svom predavanju između ostalog govorio o putokazima koji se nalaze pred vjernicima, odnosno putevima kojima treba da hode kako bi sebi olakšali boravak, kako na ovom, prolaznom svijetu, tako i na budućem, vječnom. Naglasio je kako je šehadet najbolji čovjekov saputnik, svojevrsni “pasoš” vjernika.

Od osam džennetskih kapija, jedna se nikada ne zatvara, a to je kapija tevbe, jer Allah voli da nam oprašta i čini to uvijek. On je Milostiviji prema svojim stvorenjima nego majka prema svom djetetu, a našem pokajanju se raduje više nego majka koja pronađe svoje izgubljeno dijete, podsjetio je hafiz Bašić, navodeći niz primjera i predaja koji ocrtavaju kako su veliki grješnici, poniznošću i kajanjem dobili oprost, ukazujući na taj način na nepresušnost i veličinu Božije milosti.

Njegovo predavanje praćeno je s velikom pažnjom, a završilo je klanjanjem jacija namaza.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

 

613 thoughts on “Hafiz Ammar Bašić održao predavanje u Čaršijskoj džamiji u Prozoru

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!