Na području općine Prozor obilježen Dan Armije RBiH

Danas je na području općine Prozor obilježen Dan Armije RBiH. Organizator današnjeg obilježavanja su Bošnjačka udruženja proistekla iz rata.

Protokol obilježavanja počeo je u 10:00 sati izlaskom na šehidsko mezarje u Kutama, gdje je proučena Fatiha pred duše šehida. Nakon toga uslijedio je izlazak na šehitluk u Šćipama, gdje je također odana počast šehidima. Kratkim prikladnim govorom obratio se mjesni imam Selvedin ef. Imamović, a pročitan je i recital o Danu Armije.

2

U 11:30 u Šćipama je svečano otvorena kancelarija JOB-a, nakon čega je u 13:00 sati u Šćipama i Herama uslijedilo klanjanje džuma-namaza.

4

Program obilježavanja završen je u 15:00 sati izlaskom na šehidsko mezarje u Prozoru, gdje je proučena Fatiha pred duše šehida, a prisutnima se kratkim govorom o značaju i simbolici Dana Armije RBiH obratio glavni imam MIZ-a Prozor, Safet ef. Pozder.

Također, u organizaciji Bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata organizovan je i odlazak na izricanje presude Nikoli Mariću, koji je danas u Sarajevu osuđen na 20 godina zatvora za zločin protiv čovječnosti počinjen na području općine Prozor.

Ovim putem i redakcija našeg portala upućuje najiskrenije čestitke povodom Dana Armije RBiH.

Više današnjih fotografija pogledajte u GALERIJI.

(Napominjemo da u galeriji možete pronaći i fotografije iz zraka, a u izradi je i video-reportaža, koju ćemo objaviti naknadno)

302 thoughts on “Na području općine Prozor obilježen Dan Armije RBiH

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!