Obavljen upis prvačića u O.Š. “Alija Isaković” i O.Š. “Šćipe”

Danas je u O.Š. “Alija Isaković” završen upis učenika koji će u školskoj 2016./17. godini krenuti u prvi razred po devetogodišnjem sistemu obrazovanja. Učenici su upisivani u dvije grupe, prva je upisana u ponedjeljak, a druga danas. Tako je u okvirima O.Š. “Alija Isaković” upisano ukupno 17 učenika, od čega su 2 upisana u područnu školu u Lapsunju. Upisna procedura podrazumjevala je ljekarski pregled koji su obavile lječnice Doma zdravlja, te psihofizičku procjenu djece od strane školskog pedagoga.

škola 2

Također, upis je u utorak (26.4.2016.) obavljen i u O.Š. Šćipe. Upisano je ukupno 7 učenika, od čega 3 u Šćipama, 2 u područnoj školi u Grevićima, a po jedan učenik u područnim školama u Kovačevom Polju i Lizopercima.

Podsjećamo da su Odlukom Ministarstva nauke, kulture i sporta HNK-a u prvi razred upisana djeca koja su zaključno sa 1. martom 2016. godine imala navršenih 5,5 (pet i po) godina starosti.

Ekipa našeg portala želi svu sreću i što uspješnije školovanje našim “đacima-prvacima”, i neka uvijek imaju na umu kako je znanje najveće bogatstvo koje čovjek može steći.

Naš portal će kao simboličan poklon prvačićima uručiti  pojedinačne fotografije sa upisa za uspomenu i trajno sjećanje.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

375 thoughts on “Obavljen upis prvačića u O.Š. “Alija Isaković” i O.Š. “Šćipe”

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!