Održana Osnivačka skupština „GSS-a“- Stanica Prozor

U utorak (17.5.2016.godine) s početkom u 19:15 sati, u prostorijama Doma kulture, u Prozoru, održana je Osnivačka skupština „Gorske službe spašavanja“ Stanica Prozor.

Samo prisustvo velikog broja ljudi ( 45 ), potvrdilo je veliki interes koji vlada za osnivanjem spasilačke organizacije u ovom kraju.

GSS2

Na početku, za predsjednika Skupštine je izabran Jasmin Đuliman. Zatim za predsjednika udruženja i predsjednika Upravnog odbora izabran je Elmin Islamović te podpredsjednik Upravnog odbora Džanan Mahmutbegović, a naglašeno je kako će preostala dva mjesta u Upravnom odboru  (koji će brojati 5 članova) biti izabrana na naredoj sjednici.

Osnivačkoj skupštini u Prozoru prisustvovao je i predsjednik GSS-a Bosne i Hercegovine, Zdenko Marić, te načelnik GSS-a Jablanica, i instruktor spašavanja u GSS u BiH Sabahudin Spahović.

Zdenko Marić se obratio prisutnima, te je u svom obraćanju čestitao ekipi koja je došla na ideju za pokretanje „GSS-a“ u Prozoru, istaknuvši kako je Stanica Prozor petnaesta stanica u okvirima „GSS-a“ BiH.

Kratkim govorom obratio se i gost iz Jablanice, Sabahudin Spahović, koji je kazao kako je sretan zbog činjenice da je i Prozor dobio svoju stanicu GSS-a, poželivši mnogo sreće i uspjeha u budućem radu.

GSS Stanica Prozor ima želju i namjeru priključiti se Savezu- GSSuBiH, što je potvrdila i sinoćnja skupština, te je za očekivati da uskoro budemo 15-a po redu članica Saveza.

Općina Prozor ima velike turističke potencijale koje želi ponuditi budućim posjetiocima, a sa većim posjetama, znamo da dolaze i veći rizici od nezgoda i nesreća.

GSS Prozor će se ravijati u pravcu pružanja kvalitetne zaštite i pomoći svim sugrađanima i gostima ovog kraja koji se nađu u nevolji.

PREDSJEDNIK GSS-a PROZOR

ELMIN ISLAMOVIĆ

329 thoughts on “Održana Osnivačka skupština „GSS-a“- Stanica Prozor

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!