Predstavnici Omladinskog kluba „Pod istim suncem“ iz Jablanice posjetili prozorska udruženja „Prozorski krug 767“ i „Prozornet”

Na poziv UG „Prozorski krug „ i Prozornet“ u Prozoru je 25.5.2016. održan sasatanka sa predstavnicima Omladinskog kluba „Pod istim suncem“ Jablanica.

Dosadašnje aktivnosti UG “Prozornet” je predstavio Faris Dželilović, podpredsjednik. „Naša namjera je da vas pozovemo na saradnju , da nam pomognete s obzirom na vaše dugogodišnje iskustvo i respektabilan položaj u ovoj oblasti, kazao je Dželilović. Prema njegovim riječima u cilju organizacije edukativnih , sportskih i zabavnih aktivnosti za djecu i mlade , pripremljena su 3 projekta s kojima je udruženje apliciralo prema različitim institucijama .

13318592_1205244926175666_386951950_n

O radu UG “Prozorski krug 767” je govorio Muamer Kukić, član Upravnog odbora i urednik portala prokrug.ba. Naglasio je da se radi o udruženju koje je osnovano u decembru 2015. godine. Naši ciljevi su promocija kulturno-historijske baštine, organizacija kulturnih i sportskih događaja te aktivnosti u oblasti ekologije, kazao je Kukić i dodao da su slijedom toga urađeni projekti od kojih je projekat „Sportom protiv droge“ dobio podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i u toku je njegova realizacija.

Na osnovu dugogodišnjeg rada u nevladinom sektoru, Haris Halilhodžić, izvršni direktor OK PIS je govorio o značaju, ulozi i funkcionisanju nevladinog sektora , resursima Omladinskog kluba, podršci Općine Jablanica omladinskim i drugim nevladinim organizacijama. Emil Balavac je predstavio aktivnosti Omladinskog kluba , saradnju sa drugim nevladinim organizacijama , načine apliciranja projekata , a Ozren Islamović je izdvojio primjere partenrskih projekata koje je Klub realizirao. Sastanku je prisustvovao Elvedin Grcić, vijećnik u Općinskom vijeću Prozor koji je od predstavnika OK PIS dobio informacije o načinu funkcionisanja nevladinog sektora u Jablanici i podršci Općine i Općinskog vijeća ovoj oblasti.

Haris Halilhodžić, izvršni direktor OK PIS i Muamer Kukić, član UO UG “Prozorski krug 767” su bili gosti Federalnog radija, emisije „Fokus“, a direktno javljanje je organizovala Fahira Dželilović, saradnica Federalnog radija i podpredsjednica UG „Prozorski krug 767“.

13278131_1205246422842183_1326581796_n

Domaćini su gostima organizovali posjetu Ramskom jezeru i vožnju čamcem. Sastanak predstavnika nevladinih organizacija iz Prozora i Jablanice  slikama je zabilježio Sead Pračić.

377 thoughts on “Predstavnici Omladinskog kluba „Pod istim suncem“ iz Jablanice posjetili prozorska udruženja „Prozorski krug 767“ i „Prozornet”

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!