Mala matura Osnovne škole „Alija Isaković“ Prozor

Večeras je Osnovna škola „Alija Isaković“ Prozor ispratila još jednu generaciju maturanata. Tradicionalna „mala matura“ večeras je krenula okupljanjem učenika devetog razreda ispred škole u Prozoru,  u pratnji njihove razrednice, Semre Čolak, nastavnika, roditelja, prijatelja i mnogobrojnih sugrađana.

2

Uslijedio je maturantski mimohod glavnom prozorskom ulicom, sve do šehidskog mezarja u Mahali gdje je proučena Fatiha pred duše šehida, a učenica generacije, Lamija Ravnjak je položila cvijeće na šehidsko spomen- obilježje.

13335209_1208567082510117_455741703_n

U nastavku, maturanti su nastavili svoj mimohod do gradskog parka, gdje je uslijedilo fotografisanje, a nakon toga su se uputili u lokal u kojem će večeras slaviti svoju matursku večer.

Ove godine, deveti razred u Osnovnoj školi „Alija Isaković“ završava 25 učenika, a na večerašnjoj maturi im se priključio i njihov školski kolega, El-Kerim Dželilović, koji je zbog svoje sportske karijere deveti razred pohađao u Sarajevu. 

4

Svim ovogodišnjim „malim maturantima“ redakcija našeg portala ovim putem upućuje iskrene čestitke povodom uspješnog završetka osnovne škole. Želimo im da u nastavku istraju na putu koji će svojevoljno izabrati, te da na kraju postanu uspješni i obrazovani mladi ljudi.

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

324 thoughts on “Mala matura Osnovne škole „Alija Isaković“ Prozor

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!