„Đaci-prvaci“ po prvi put sjeli u školske klupe

Nakon nedavno obavljenog upisa u Osnovnu školu, „đaci-prvaci“ su danas po prvi put sjeli u školske klupe, s kojima će se kroz osnovnoškolsko obrazovanje družiti u narednih devet godina.

Naime, danas je u Osnovnoj školi „Alija Isaković“ u Prozoru počela mala škola za ovogodišnju djecu predškolskog uzrasta, dakle za učenike koji su upisani u prvi razred za narednu školsku godinu. Mala škola, ili kako je nerijetko nazivaju “Škola za pačiće” će trajati od ponedjeljka do srijede u trajanju od jednog školskog časa. Ovaj program ovogodišnjim prvačićima pripremili su i njim će rukovoditi njihov budući učitelj Enes Hodžić, te školski pedagog Emina Benca. 

13410547_1213279222038903_1001106769_o

Praksa da upisani prvačići prolaze kroz program male škole se primjenjuje kako bi se oni u predškolskom razdoblju što bolje upoznali sa školskim prostorijama, te kako bi kroz igru i druženje upoznali svoje buduće školske kolege, i naravno svog učitelja. Tako su danas prvačići najprije boravili u svom razredu, a nakon toga su druženje i igru nastavili u školskoj sali za tjelesni odgoj.

đaci 2

Prvačićima i njihovom učiteju želimo mogo sreće i uspjeha u školskim danima, što bolje ocjene i najvažnije od svega, što više usvojeng znanja, koje je zasigurno najvažniji zalog za budućnost!

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

 

193 thoughts on “„Đaci-prvaci“ po prvi put sjeli u školske klupe

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!