U Prozoru obilježena 17. noć Ramazana- noć Bedra

Sinoć (21.6.2016.godine) je u Prozoru obilježena 17. noć mubarek mjeseca Ramazana. Naravno, riječ je o noći Lejletu-l-Bedr, koja kao takva simbolizuje obilježavanje jedne od najvećih pobjeda u historiji islama, pobjede u bitci na Bedru.

Nakon klanjanja teravih-namaza centralna ceremonija obilježavanja i ove godine održana je u Mahalskoj džamiji u Prozoru. Tim povodom proučen je kraći mevludski program, kojeg su pripremili polaznici mekteba u pratnji hora Omladinskog kruga MIZ-a Prozor.

ženskihorNakon toga prisutnim vjernicima se kratkim govorom obratio glavni imam MIZ-a Prozor Safet ef. Prozor, koji je govorio o simbolici Bedra.

U nastavku je uslijedila dodjela diploma polaznicima mekteba iz Prozora koji su u prethodnoj mektebskoj godini proučili hatme. Predvođeni Nihad ef- Ahmetovićem ove godine je 8 polaznika uspješno završilo hatmu, a to su: Bećirspahić Eldar, Kmetaš Ajdin, Seferović Isa, Muminović Ahmed, Muminović Medina, Hero Zenajda, Ravnjak Amna i Subašić Amina.

13509730_778700068931053_467227217_oSigurno se pitate otkud na slikama u džamiji bicikl. Odgovor je jednostavan. Posebnu pohvalu, ali i vrijednu nagradu u vidu spomenutog bicikla dobio je polaznik mekteba, Ajdin Kmetaš, koji u protekloj mektebskoj godini nije propustio niti jedan dan mekteba, što je uistinu pravi primjer i motiv njegovim vršnjacima.

baciklo

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

333 thoughts on “U Prozoru obilježena 17. noć Ramazana- noć Bedra

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!