Zajednički iftar u Prozoru za oko 500 vjernika

Sinoć (24.6.2016.godine) je na stadionu ispred Osnovne škole „Alija Isaković“ u Prozoru održan veliki zajednički iftar. Tim povodom se sinoć u Prozoru na jednom mjestu okupilo oko 500 vjernika.

idePored džematlija iz svih džemata s područja Medžlisa IZ Prozor ovu prekrasnu noć u našem gradu svojim prisustvom uveličao je veliki broj gostiju. Tako su s nama sinoć iftarili: muderis Nezim ef. Halilović, bivši muftija mostarski Seid ef. Smajkić, Edin Mušić – aktuelni predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije, Rašid Hadžović – ministar obrazovanja nauke kulture i sporta u Vladi HNK , ministar u vladi SBK – Sedžad Milanović, Alisa Hajdarović – predsjednica KO Asocijacije žena  HNK-a, načelnik Općine Gornji Vakuf – Sead Čaušević,  te brojni drugi gosti i dragi prijatelji koji će se sasvim sigurno prepoznati na našim fotografijama i video- snimcima. Sinoćnjem iftaru prisustvovali su i prijatelji iz Turske, što mu je dalo i internacionalni karakter.

Također, na iftaru su bili prisutni i članovi hora „Sejfullah“ iz Konjica, kao i članice ženskog hora „Ajman“ također iz Konjica, koje su nakon iftara s par ilahija počastile sve prisutne upotpunivši tako sinoćnji ambijent.

Prisutnima su se obratili u ime domaćina predsjednik  Općinskog vijeća Prozor Esad Dželilović, te glavni imam MIZ-a Prozor Safet ef. Pozder, a od gostiju su se obratili muderis Nezim ef. Halilović, te bivši muftija Seid ef. Smajkić.

esoNakon iftara uslijedio je zajednički odlazak u obje prozorske džamije, onu u Mahali i Čaršijsku, gdje je zajednički klanjan akšam namaz, nakon čega je uslijedila i teravija, a druženje se nastavilo i kasnije, sve do ranih jutarnjih sati.

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

Napominjemo da video- snimak iz zraka možete pogledati na našem FB profilu, a u izradi je i video- reportaža snimana „sa zemlje“ koju ćemo Vam također objaviti.

 

265 thoughts on “Zajednički iftar u Prozoru za oko 500 vjernika

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!