Tradicionalni šehidski mevlud u Prozoru- “Šehidima dova- živima opomena!”

Kako smo ranije i najavili, danas je u Prozoru  organizovan tradicionalni šehidski mevlud, simboličnog naziva “Šehidima dova- živima opomena”. 

Program obilježavanja počeo je u 12.00 sati izlaskom na šehidsko mezarje u Mahali, gdje je proučen Jasin pred duše šehida. Danas se u Mahali okupio veliki broj vjernika, članova porodica šehida, i naših sugrađana koji su tako odali počast šehidima, koji su dali svoje živote za našu današnju slobodu.

SONY DSC

Nakon učenja Jasina, organizacioni odbor je dodijelio zahvalnicu Rasimu Bećiroviću, koji 10 godina simbolično daje svoj doprinos i pomaže organizaciji mevluda.  Također, iz organizacionog odbora na samom kraju obilježavanja u Mahali najavljen je i autobus za Igman, na tamošnje obilježavanje sjećanja na ratna dešavanja koja su se odigrala na tom području, a koja su imala veliki značaj kako u odbrani Sarajeva, tako i Bosne i Hercegovine. Autobus u petak (5.8.2016.godine) kreće iz Prozora, s autobuske stanice kod Konzuma u 7.30 sati.

Nakon obilježavanja na šehidskom mezarju u Mahali, program je nastavljen klananjem podne namaza, i učenjem mevluda u Čaršijskoj džamiji u Prozoru.

I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: “Mrtvi su!” Ne, oni su živi, ali vi to ne znate“! ( Kur´an, El-Bekare 154 )

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

272 thoughts on “Tradicionalni šehidski mevlud u Prozoru- “Šehidima dova- živima opomena!”

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!