Obilježavanje “Odbrana BiH- Igman 2016.” Prozorčani bili dio ove manifestacije

Danas (5.8.2016.godine) učenjem dove šehidima Bosne i Hercegovine počela je centralna manifestacija obilježavanja ”Odbrana BiH – Igman 2016“. Hiljade vjernika i bivših boraca okupilo se danas u musali Ratne džamije Igman gdje je proučena šehidska dova za domovinu, te klanjana džuma-namaz. Ovo je 16. po redu manifestacija, koja predstavlja sjećanje na ratna dešavanja koja su se odigrala na tom području, a koja su imala veliki značaj kako u odbrani Sarajeva, tako i Bosne i Hercegovine.

Manifestacija na Igmanu počela je sinoć mevludskim programom u džamiji, a danas je održana centralna ceremonija obilježavanja, a poseban šlagort dalo je učešće imama učača iz Turske. Također, mladi sa ratnim zastavama ispraćeni tekbirima svih prisutnih su prodefilovali na platou ispred ratne džamije, a simbolika ovog defilea jeste da se značenje i važnost ratnih zastava prenesu na mlađe naraštaje.

cadvi

Iz Prozora je na današnju manifestaciju bio organizovan autobus, te je tako danas put Igmana išlo i 20ak Prozorčana. Oni su uzeli učešće u današnjem obilježavanju, a bili su prisutni i predstavnici JOB-a Prozor, koji su na svečanom defileu nosili zastavu “446. lahke prozorske brigade”.

catri

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

FOTO (Avdo Smajilović)

 

320 thoughts on “Obilježavanje “Odbrana BiH- Igman 2016.” Prozorčani bili dio ove manifestacije

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!