Haris Dželilović, član MNK-a “Makljen” uspješno prošao Juventusov Kamp

Danas je u Sarajevu svečano zatvoren petodnevni Juventusov Kamp. Naime, od 22. do 27. avgusta u Sarajevu je organizovan Juventusov Kamp, za djecu koja žive izvan Sarajeva, i nisu u mogućnosti u toku cijele godine biti dijelom Juventusove Akademije.

U društvu od oko 80 vršnjaka iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Luksemburga ove godine se našao i jedan član MNK-a “Makljen” iz Prozora. Riječ je o devetogodišnjem Harisu Dželiloviću, članu omladinskog pogona ovog kluba. Haris je u društvu sa svojim vršnjacima radio sa dugogodišnjim iskusnim Juventusovim trenerima: Marcom Degortesom, Maurom Spalazziem i Mihom Rojinom, te još nekoliko domaćih trenera, i to dva puta dnevno, u prijepodnevnom i poslijepodnevnom terminu. Kako saznajemo od roditelja našeg Harisa, upravo je Mauro Spalazzi pohvalio njegov rad, kazavši kako je pokazao zaista veliki potencijal, istaknuvši činjenicu da su svi mališani tehnički dosta dobri, te da niti najmanje ne zaostaju za vršnjacima iz ostatka Evrope.

hare4Inače, Juventus škola fudbala je projekat nastao 2004. godine potpisivanjem ugovora između kompanije NIKE i fudbalskog kluba Juventus. Danas, više od 30.000 djece ima priliku trenirati u ovim školama fudbala. Juventus Kampovi su otvoreni za sve dječake i djevojčice uzrasta od 5 – 16 godina. Radeći u manjim grupama, od po najviše 12 – 15 djece, treneri imaju priliku posvetiti se svakom igraču ponaosob, te ih na taj način za kratko vrijeme podučiti mnogim tehnikama fudbala, ali i ispraviti njihove greške. Svi polaznici Kampa dobijaju originalnu Juventus/Adidas opremu koju zadržavaju i nakon Kampa. Set opreme uključuje: gornji i donji dio dresa, štucne i torbu.

Našem Harisu i njegovom klubu upućujemo najiskrenije čestitke, i želimo mu mnogo uspjeha u nastavku sportske karijere, a ko zna, možda ga u budućnosti vidimo i kao jednu od važnih karika “Stare dame” iz Torina, baš kao što danas gledamo našeg Miralema Pjanića.

Nekoliko fotografija s Juventusovog Kampa donosimo Vam u prilogu:

hare 2

hare 3

hare 5

hare 6

 

 

167 thoughts on “Haris Dželilović, član MNK-a “Makljen” uspješno prošao Juventusov Kamp

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!