Bajramska čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor

Povodom nastupajućeg muslimanskog blagdana, Kurban bajrama na mail naše redakcije stigla je bajramska čestitka od strane predsjednika Općinskog vijeća Prozor, gospodina Esada Dželilovića, a istu Vam prenosimo u cijelosti:

Muslimanima Prozora, Bosne i Hercegovine i dijaspore želim uputiti najiskrenije čestitke povodom Kurban bajrama.

Neka nam bajramski dani donesu istinsku radost i bereket u naše porodice i našu zajednicu. Provedimo ih sa svojima najbližim, u porodičnom miru i rahatluku. Neka Bajram bude povod i odabrano vrijeme da svoju pažnju usmjerimo prema porodici i njenim tradicionalnim vrijednostima. Dobro koje donosi istinsko zajedništvo porodice može nam uliti samopouzdanje i snagu da se snažnije i odgovornije borimo sa svakodnevnim nedaćama i problemima. Plemenitost koju u nama porađa ljubav prema najbližima dragocjena je ljudska vrlina koja može uljepšati naše živote.

Ne zaboravimo u bajramskim danima ni naše komšije, prijatelje, te posebno one koji su u nevolji, siromašne, stare i iznemogle, učinimo da im naša pažnja i darežljivost budu okrijepa i olakšanje u ovim bajramskim danima.

Naravno, iznad svega budimo dostojanstveni, provedimo naš najveći blagdan u okviru tradicije Islama, ispunimo svoje bajramske dane ljubavlju, druženjem, lijepim ponašanjem, promičući tako glavnu svrhu Bajrama kao blagdana.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!”

Predsjednik OV-a Prozor

Esad Dželilović

176 thoughts on “Bajramska čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!