Počela nova školska godina: Prvačići po prvi put sjeli u svoje školske klupe

Danas je na području HNK-a zvanično počela nova školska godina (2016./17.). Tako je i na području naše Općine, a prvi dan škole, kao i inače bio je predviđen za uzimanje rasporeda, kratko druženje sa školskim prijateljima, i “hvatanje zaleta” za nove školske pobjede.

skola

Naša ekipa je danas bila u Osnovnoj školi “Alija Isaković” u Prozoru, a družili smo se sa ovogodišnjim prvačićima. Naime, ukupno 17 prvačića ove godine se upisalo u ovu školu, od čega su 2 na području podružne škole u Lapsunju. Prvačići su po prvi put zauzeli svoje školske klupe, sa kojima će se kroz program osnovnoškolskog obrazovanja družiti u narednih 9 godina. Također, upoznali su i svog učitelja, Enesa Hodžića, s kojim će u narednih 5 godina dijeliti svoje školske dane, i od kojeg će usvajati svoja prva znanja.

Naš portal ovim putem svim učenicima koji su danas krenuli u nove školske pobjede želi mnogo sreće, najboljih ocjena, i najviše od svega, mnogo usvojenog znanja, jer je zaista znanje najveća i najbolja moguća investicija.

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

323 thoughts on “Počela nova školska godina: Prvačići po prvi put sjeli u svoje školske klupe

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!