CIK-a BiH jučer u Sarajevu službeno dodijelila mandate novoizabranim načelnicima i gradonačelnicima

Jučer je u Sarajevu, u prostorijama Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održana ceremonija službene dodjele mandata novoizabranim načelnicima i gradonačelnicima, koji su izabrani na Lokalnim izborima održanim 2.10.2016.godine.

Predstavnici CIK-e tako su jučer uručili certifikate svim novoizabranim načelnicima, i gradonačelnicima, među kojima se našla i jedna žena, g-đa Amra Babić- općina Visoko. Načelnici i gradonačelnici su potpisali izjave, prihvatili mandate, te su službeno preuzeli funkcije. Među načelnicima koji su jučer preuzeli certifikate kojima su im službeno dodijeljeni mandati bio je i načelnik općine Prozor, gospodin Jozo Ivančević.

nacelnik-1Predsjednik CIK-a, Ahmet Šantić je svima čestitao i poželio uspješan mandatni period, te je sve potsjetio da je zakonski rok za formiranje gradskih i općinskih vijeća 30 dana.

Na Lokalnim izborima održanim u 130 općina i 10 gradova u BiH su izabrana ukupno 3.093 nositelja mandata. Potsjećamo da je CIK-a potvrdila konačne rezultate izbora 2.11.2016. godine, i to za sve općine, osim za općinu Stolac, gdje su izbori prekinuti zbog incidenata.

 

381 thoughts on “CIK-a BiH jučer u Sarajevu službeno dodijelila mandate novoizabranim načelnicima i gradonačelnicima

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!