Povodom Međunarodnog dana tolerancije učenici 8. i 9. razreda Osnovne škole posjetili UG RDPP “Djeca nade”

Povodom Međunarodnog dana tolerancije (16.11.) učenici osmog i devetog razreda O.Š. “Marko Marulić” Prozor posjetili su prostorije UG-a RDPP “Djeca nade”.

Predvođeni svojim razrednicima, učenici su obišli prostorije, pogledali radove i rukotvorine korisnika, a mogli su pogledati i video prezentaciju sačinjenu od nekoliko realizovanih aktivnosti udruženja. U ime udruženja, kratkim prigodnim govorom učenicima se obratila predsjednica, Milijana Beljo. U svom obraćanju Milijana je ukratko predstavila rad udruženja, aktivnosti korisnika, posebno naglasivši važnost prihvatanja osoba s posebnim potrebama. Kazala je kako prema osobama s posebnim potrebama ne treba praviti nikakvu razliku, kako ih treba maksimalno prihvatiti, i pružiti im pažnju, koja im je od veoma velikog značaja, a koju i više nego zaslužuju.

5Nakon toga, ukratko je učenicima predstavljena i nedavno osnovana Javna ustanova “Centar za osobe s posebnim potrebama”, njene aktuelne aktivnosti, i budući planovi.

Po završetku ove današnje posjete dogovoreno je da učenici koji su za to izrazili želju, u subotu (19.11.2016.godine) s početkom u 11.00 sati dođu na jednu od redovnih kreativnih radionica korisnika UG-a RDPP “Djeca nade”, i da se uz kreativni rad i izražavanje druže sa korisnicima ovog udruženja.

Još nekoliko fotografija Vam donosimo u prilogu:

2

3

6

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!