FOTO: Pravi mali praznik sporta u našem gradu. MNK „Makljen“ rezultatima pokazao kako naš grad ima svijetlu sportsku budućnost

Jučer je u dvorani Srednje škole u Prozoru održan najavljivani 2. tradicionalni malonogometni turnir povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Organizaciju turnira potpisuje MNK „Makljen“ Prozor, a jučerašnji turnir je bio pravi mali sportski praznik u našem gradu.

Mališani iz čak 12 klubova, među kojima se našlo i ime BH fudbalske institucije, Veleža iz Mostara jučer su jurišali ka trofejima u našem gradu.

turnir_2

Naime, učešće na turniru uzeli su: MNK „Makljen“ Prozor, MNK „Igman“ Konjic, MNK „Pionir“ Jablanica, KMF „Donja Mahala“ Mostar, FK „Velež“ Mostar, FK Blagaj, MNK „Sloga“ Gornji Vakuf, MNK „Gračanica“ Bugojno, MNK „Futsal“ Ljubuški, MNK „Vesela“ Bugojno, MNK „Hercegovina“ Mostar.

Igralo se u uzrastima U10, U12, i U14, a na kraju su najviše fudbaskog umijeća pokazale ekipe: FK Velež u uzrastu U10, FK Blagaj u uzrastu U12, i MNK „Sloga“ u uzrastu U14.

15211598_10209333190265543_268014384_n

Mališani domaćeg MNK-a „Makljen“ u sva tri uzrasta su pokazali zavidno fudbalsko znanje i tehniku, a posebno u uzrastima U10 i U12, osvojivši druga mjesta. Na taj način su pokazali kako naš grad ima svijetlu fudbalsku budućnost, i kako se s pravom možemo nadati da će ovaj pogon MNK-a „Makljen“ stvoriti neko ime koje će biti poznato u svijetu sporta. Zaista je jučer bilo uživanje gledati budućnost ovog grada kako ostavlja srce na terenu boreći se za trofeje protiv ekipa kakve su FK Velež i FK Blagaj. S toga čestitamo MNK-u „Makljen“ na jučerašnjoj organizaciji, mališanima na uspjesima, i želimo im još plodonosniji rad u budućnosti.

Donosimo Vam i konačne poretke i imena najboljih pojedinaca u svim uzrastima:

U10

1.      FK Velež

2.      MNK Makljen

3.      MNK Pionir

Najbolji igrač: Kenan Đuliman – FK Velež; najbolji golman: Tarik Đulić – MNK Makljen

U12

1.      FK Blagaj

2.      MNK Makljen

3.      MNK Futsal

Najbolji igrač: Dženan Puce – FK Blagaj; najbolji golman: Denis Kulaglić – MNK Makljen

 

U14

1.      MNK Sloga

2.      MNK Pionir

3.      MNK Makljen

Najbolji igrač: Faris Palić – MNK Pionir; najbolji golman – Semin Smajić – MNK Sloga

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

 GENERALNI SPONZOR TURNIRA: Općinsko vijeće Prozor

346 thoughts on “FOTO: Pravi mali praznik sporta u našem gradu. MNK „Makljen“ rezultatima pokazao kako naš grad ima svijetlu sportsku budućnost

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!