U Prozoru počele aktivnosti u okviru Nansen modela za integrirano obrazovanje za učenike osnovnih škola

Jučer su u prostorijama Osnovne škole u Prozoru počele vannastavne aktivnosti u okviru Nansen modela za integrirano obrazovanje za učenike osnovnih škola.

Učenici 3. razreda O.Š. “Alija Isaković” i 4. razreda O.Š. “Marko Marulić” završili su prvi sat zajedničkih aktivnosti. Učenici su kroz igru i zabavu radili na međusobnom upoznavanju i grupnoj interakciji. Ove godine radionica nosi naziv “Eko sekcija”, a njen cilj je da se kod mladih učenika probudi svijest o važnosti zaštite okoline.

4Ovaj program podrazumijeva rad s djecom u dvije grupe. Prvu grupu predvode Alisa Dželilović i Branka Zadrić, a drugu Emina Benca i Jasminka Vladić-Kuraja.

Ovu jučerašnju aktivnost posjetio je i podržao kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Rašid Hadžović u pratnji direktora osnovnih škola iz Prozora, Damira Hadžića i Slavka Bilića.

2

Nansen model za integrirano obrazovanje je novi pristup obrazovanju u Bosni i Hercegovini, koji omogućava uspješnu komunikaciju i saradnju učenika, roditelja i nastavnika u multietničkim zajednicama kroz kreativan odgoj u obrazovnom procesu. Ovaj program vannastavnih aktivnosti predstavlja savremeni obrazovni model u multietničkim zajednicama, koji promoviše kulturu tolerancije i poštivanja raznolikosti u školama, te podržava partnerske odnose između učenika, nastavnika i roditelja.

 

315 thoughts on “U Prozoru počele aktivnosti u okviru Nansen modela za integrirano obrazovanje za učenike osnovnih škola

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!