Agenciji za lokalni razvoj odobren projekt iz oblasti turizma: “Cycling through Rama”

U srijedu, 21. decembra 2016. godine, direktor Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama Ivica Faletar i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo potpisali su Ugovor o finansiranju i provođenju projekta “Cycling through Rama” (“Biciklizmom kroz Ramu”).

Agencija za lokalni razvoj je zahtjev za sufinansiranje ovog projekta poslala na osnovu javnog poziva “Akcijski plan Strategije turizma Federacije BiH – Transfer za razvoj turizma”, koji je objavljen 16. septembra 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 16 000 KM, a Federalno ministarstvo okoliša i turizma odobrilo je sufinansiranje u iznosu od 10 000 KM.

Cilj ovog projekta je označavanjem biciklističkih ruta i predstavljanjem istih kroz izrađeni vodič i video materijal doprinijeti obogaćivanju turističke ponude Općine Prozor-Rama te promociji općine kao jedinstvenog mjesta za odmor i rekreaciju.

Potpisivanje Ugovora održano je u prostorijama Ministarstva u Sarajevu, a provođenje projekta počinje nakon uplate finansijskih sredstava.

alr.ba

164 thoughts on “Agenciji za lokalni razvoj odobren projekt iz oblasti turizma: “Cycling through Rama”

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!