Projekti Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama u 2016. godini

Agencija za lokalni razvoj Prozor- Rama u prethodnoj, 2016. godini pripremila je projekte iz oblasti zdravstva, kulture, turizma, obrazovanja te zapošljavanja. Projektna dokumentacija dostavljena je na objavljene konkurse Federalnog ministarstva okoliša i turizma (Cycling through Rama), Državnog ureda za Hrvate izvan RH (Izgradnja nove zgrade dječjeg vrtića- I. faza), JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo (Pružanje psihosocijalne pomoći i nabavka opreme za školovanje), Interreg IPA-CBC (Rowing centers – Joint waves), (Pomoć i njega bez granica- Poboljšanje kvalitete zdravstva, socijalne zaštite i programa cjeloživotnog učenja u Zapadnoj Bosni i Hercegovini i Dalmaciji), International Labour Organization (ILO) (Zapošljavnje kroz tekstil), Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini (Obnova krova i izmjena stolarije u Osnovnoj školi fra Jeronima Vladića Ripci i Područnoj školi Orašac). Neki od projekata su pripremljeni i izrađeni samostalno, a neki u saradnji sa partnerima.

Vrijednosti projekata:

Cycling through Rama- 16.227,56 KM

Izgradnja nove zgrade dječjeg vrtića- I. faza- 2.343.977,74 kn

Pružanje psihosocijalne pomoći i nabavka opreme za školovanje- 3.630,00 KM

Rowing centers – Joint waves- 1.005.491,50 €

Pomoć i njega bez granica- Poboljšanje kvalitete zdravstva, socijalne zaštite i programa cjeloživotnog učenja u Zapadnoj Bosni i Hercegovini i Dalmaciji- 160.821,00 €

Zapošljavanje kroz tekstil- 180.000 €

Obnova krova i izmjena stolarije u Osnovnoj školi fra Jeronima Vladića Ripci i Područnoj školi Orašac- 56.547,17 KM

Dio projekata nije odobren, dio čeka evaulaciju. Provedba projekta  „Cycling through Rama“ počinje sredinom veljače. Realizovana je i izrada „Lokalnog akcijskog plana zaštite okoliša Općine Prozor- Rama (LEAP)“ u vrijednosti od 14.250,00 KM.

Izvor: alr.ba

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!