FOTO: Priredbom obilježen Dan Osnovne škole “Alija Isaković”

Dom kulture u Prozoru danas je bio mjesto održavanja priredbe povodom obilježavanja Dana Osnovne škole “Alija Isaković” Prozor. Prikladan program kojeg su pripremili učenici ove škole predvođeni svojim učiteljima i nastavnicima počeo je u 14.00 sati, a prisutni posjetioci, koji su napunili Dom kulture su zaista mogli uživati.

Pored brojnih gostiju i posjetioca, današnjem obilježavanju Dana škole prisustvovao je i kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta- Rašid Hadžović, njegov savjetnik- Elvir Heljić, kao i direktor “Yunus Emre” Instituta Mostar- Yunus Dilber, te predsjednik Općinskog vijeća Prozor- Esad Dželilović.

Program je počeo intoniranjem državne himne, i prezentacijom promotivnog videa o O.Š. “Alija Isaković”. Odmah nakon toga, poseban šlagort cijelom programu dao je nastup prvačića, koji su pokazali svoje glumačke sposobnosti, izmamivši gromoglasan aplauz za igrokaz koji su izveli.

aliU nastavku su svoje nastupe imale sekcije koje su aktivne u ovoj školi. Tako su se publici predstavili članovi ritmičke, horske, folklorne, dramske sekcije, izvodeći različite tačke, svaka iz svog repertoara na opšte zadovoljstvo prisutnih. Posebnu pažnju privukla je dramska sekcija, čiji su članovi maestralno izveli popularnu predstavu “Smrt Omera i Merime”. Ovogodišnji maturanti su se također predstavili prozorskoj publici, a programu nije nedostajalo ni tradicionalnih igara, kao ni prizvuka nezaobilazne harmonike.

amzaNa samom kraju programa, današnji gosti, predstavnici “Yunus Emre” Instituta Mostar dodijelili su nagrade za najuspješnije učesnike ovogodišnje “Školske lige” u malom nogometu. Također, prikladne poklone su dobile i članice ritmičke sekcije “Kapljice“.

areRedakcija našeg portala ovim putem svim zaposlenicima, kao i učenicima Osnove škole „Alija Isaković“ upućuje najsrdačnije čestitke povodom Dana škole.

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

310 thoughts on “FOTO: Priredbom obilježen Dan Osnovne škole “Alija Isaković”

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!