FOTO: Odigran 5. memorijalni malonogometni pozivni turnir „Adnan Brkić-Struja“

U organizaciji Udruženja građana “Prozornet”, uz suorganizaciju s MNK-om “Makljen” jučer (26.3.2017.godine) je u sali Osnovne škole u Prozoru odigran 5. memorijalni malonogometni pozivni turnir „Adnan Brkić-Struja“. Ovaj memorijal se igra u znak sjećanja na velikog čovjeka, našeg sugrađanina, rahmetli Adnana Brkića-Struju, mladića koji nas je prerano napustio, a koji je našu Općinu svijetu prezentovao u najljepšem mogućem izdanju, putem svog portala „prozor.net“.

I ove godine program memorijala počeo je u ranim jutarnjim satima, okupljanjem učesnika i žrijebom ekipa. Ovaj put je 6 ekipa sa po pet igrača izvuklo 6 raznobojnih majica koje su ujedno predstavljale i imena ekipa. Nakon obavljenog žrijeba uslijedio je odlazak do mezara rahmetli Adnana, gdje je proučen Jasin i položeno cvijeće pred njegovu dušu.

amirTakmičarski dio programa počeo je u 11.00 sati, a prigodnim govorom turnir je i ove godine otvorio podpredsjednik Udruženja građana „Prozornet“ ,Faris Dželilović.

„Poštovani prijatelji, selamim Vas u ime organizatora. Danas neću puno govoriti. Sam Vaš dolazak, želja za igrom, odvajanje slobodnog vremena, igranje fair play, pokazuju ovoj djeci ovdje u sali, ali i svijetu preko portala „prokrug.ba“ kao našeg medijskog sponzora, šta je to zapravo nama Adnan značio, šta znači i značit će… Želim se zahvaliti našem predsjedniku Općinskog vijeća, Esadu Dželiloviću, načelniku Općine, dr. Jozi Ivančeviću, Osnovnoj školi, MUP-u, Domu zdravlja, te lokalnom GSS-u. Prijatelju živiš, a živjeti ćeš i poslije nas.“- kazao je na otvaranju Dželilović.

otvorPrva utakmica na turniru je bila revijalnog karaktera, a odigrali su je mlađi uzrasti MNK-a „Makljen“. Početni udarac izveo je i ove godine otac rahmetli Adnana, Nazif. U revijalnoj utakmici Makljenovih mališana „Bijela“ ekipa (Emrah Din Dželilović, Ahmed Muminović, Eldar Bećirspahić, Haris Dželilović, Denis Kulaglić) je bila uspješnija od „Plave“ (Hamza Dželilović, Tarik Gvozden, Ajdin Gorančić, Fikret Zajmović, Edis Kulaglić), rezultatom 3:0, a golove su postizali dva puta Emrah Din Dželilović i jedan Ahmed Muminović. Nakon revijalne utakmice, uslijedilo je takmičenje u grupama, a igralo se u dvije grupe sa po 3 ekipe. Na kraju su do finala došle „Zelena“ i „Siva“ ekipa, a pobjedu na ovogodišnjem, petom memorijalu odnijela je „Zelena“ ekipa, tijesnom pobjedom od 1:0  u finalnoj utakmici. U meču za treće mjesto „Žuta“ ekipa je sa 3:1 bila bolja od „Bijele“ ekipe. Najbolji strijelac turnira bio je igrač „Bijele“ ekipe, Sefer Almin. Takmičarski dio turnira i ove godine je donio dosta zanimljivih mečeva, poteza, neizvjesnosti i preokreta, a ono što je najvažnije je to da je sve proteklo u fer i sportskoj atmosferi, bez grubosti, psovki i neželjenih povreda, u znaku sjećanja na našeg velikog prijatelja, rahmetli Adnana.

finaleTri prvoplasirane ekipe su i ovaj put nagrađene vrijednim nagradama, a prvoplasirana ekipa osvojila je i prijelazni pehar, koji će biti u njihovom vlasništvu do narednog memorijala. Najuspješnijim ekipama upućujemo iskrene čestitke, a u ime organizatora prenosimo još jednu zahvalu predsjedniku OV-a Prozor, Esadu Dželiloviću, kao i načelniku Općine, dr. Jozi Ivančeviću, koji su i ove godine dali veliki doprinos ovom događaju.

Poredak najuspješnijih ekipa:

  1. „Zelena“ ekipa- Muamer Bevab, Avdo Smajilović, Mesud Imamović, Zijad Memić, Haris Osmić;
  2. „Siva“ ekipa- Esad Dželilović, Almir Muminović, Ibro Plecić, Semir Letica, Nezim Memić;
  3. „Žuta“ ekipa- Belmin Gorančić, Adnan Bećirović, Muamer Kukić, Semir Imamović;
  4. „Bijela“ ekipa- Almin Sefer, Sakib Beganović, Esmir Čajdin, Elmin Islamović, Anel Kukić.

imena

Raspored ekipa i rezultati utakmica

Naš portal je drugu godinu za redom bio medijski sponzor ovog turnira, a naša ekipa se i ove godine potrudila da Vam sa mnoštvom fotografija dočara dio jučerašnje atmosfere. Fotografije pogledajte u našoj GALERIJI.

 

 

 

278 thoughts on “FOTO: Odigran 5. memorijalni malonogometni pozivni turnir „Adnan Brkić-Struja“

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!