Dženaza Pozder Salimu (23) sutra nakon ikindije u Lizopercima

Vraćajući se iz Jablanice u svoje Lizoperce, mladić Salim Pozder (23) je u subotu navečer svojim vozilom sletio sa seoskog puta i upao u Jablaničko jezero, uslijed čega je, nažalost, izgubio život. Nesreća je brzo uočena od strane nekoliko mladića ali i čuvara sa druge obale ali se nije moglo učiniti ništa. Rano jutros na lice mjesta su došli ronioci, te službe koje su izvadile auto u kome je bilo Salimovo tijelo. Mrtvozornik je mogao samo konstatovati smrt, a veliki broj rodbine i prijatelja, posebno omladine, još uvijek ne može vjerovati šta se desilo. Salimovo tijelo transportovano je u gasulhanu u Lizopercima gdje će se u ponedjeljak, nakon ikindije, klanjati i dženaza. Iza Salima ostaju dva brata i sestra te majka, dok mu je otac umro prije nekoliko godina.

Rođak nastradalog mladića, glavni imam iz Prozora, Safet-ef. Pozder, povodom ovog tragičnog događaja  kazao je za Avaz.ba da je, nažalost, još jedan mlad život ugašen.

– To je život mladića koji je sa svoje 23 godine bio poznat kao vrlo vedar, miran i susretljiv momak. Teško je u ovakvim trenucima naći prave riječi. Jutros sam prisustvovao izvlačenju vozila iz Jablaničkog jezera, u kome je bilo i beživotno Salimovo tijelo. Najmlađi je u svojoj porodici. Dva starija brata, sestra i majka su shrvani bolom ali su svjesni da je sve ovo Božija volja. Shrvana bolom je i silna omladina koja je cijelo vrijeme uz porodicu. Žalosno je da skoro svakodnevno ukopavamo mlade ljude koji sve češće gube živote na cestama i u saobraćajnim nesrećama – kazao je efendija Pozder.

366 thoughts on “Dženaza Pozder Salimu (23) sutra nakon ikindije u Lizopercima

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!