U O.Š. “Alija Isaković” obilježen Dan planeta Zemlje

U Osnovnoj školi “Alija Isaković” u Prozoru, jučer je obilježen Dan planeta Zemlje. Inače, Dan planeta Zemlje obilježava se širom svijeta na 22. april, a učenici od prvog do petog razreda O.Š. “Alija Isaković” jučer su kroz različite sadržaje obilježili ovaj značajni datum.

Učenici koji su aktivni kroz ekološku sekciju pri Osnovnoj školi, te članovi ekološke sekcije NDC-a organizovali su izložbu radova i rukotvorina na temu zaštite životne okoline. Također, u nastavku programa održano je i edukativno predavanje na istu temu, a prikazan je i kratki crtani film o važnosti zaštite životne okoline. Za učenike 4. i 5. razreda organizovan je i kviz znanja.

Program obilježavanja vodila je učiteljica 3. razreda u O.Š. “Alija Isaković”, Alisa Dželilović, koja je za naš portal kazala kako je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koje provodi ekološka sekcija kojom rukovodi, a redovno se održavaju akcije čišćenja školskog dvorišta i prostora oko škole, uz stalni rad na podizanju svijesti kod učenika o važnosti zaštite životne okoline.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!