PROMO: Začinite i Vi svoju iftarsku trpezu neizostavnim ramazanijama iz ponude Gradske pekare u Prozoru

Ramazan u Bosni i Hercegovini nije moguće zamisliti bez mirisa ramazanija koji se širi čaršijom iz obližnjih pekara. Ramazanije su u Bosnu i Hercegovinu došle još sa dolaskom Osmanlija i pored ovog naziva još se nazivaju i somuni, lepine,  ali i danas dan se pripremaju na stari, jedinstven način. Ramazanija nije ništa drugo nego lepina koja u mjesecu ramazanu na svoj gornji sloj dobija ukras od ćurekota, koji širi svoj poseban miris sokacima i privlači mnoge koji tuda prolaze.

Kako ni naš grad ne bi bio uskraćen za ovu ramazansku poslasticu pobrinula se i ove godine Gradska pekara u Prozoru.  Naime, svježe i mirisne ramazanije  koje su neizostavni dio iftarske trpeze, u Gradskoj pekari  je moguće kupiti svaki dan ramazana, od 18:00 sati, po cijeni od 0,50 KM po komadu. Gradska pekara se nalazi u glavnoj prozorskoj ulici, u neposrednoj blizini Osnovne škole “Alija Isaković”

Stoga, svratite i Vi u Gradsku pekaru i mirisom i slašću ramazanija začinite svoju iftarsku trpezu.

Osoblje Gradske pekare svim muslimanima upućuje ramazansku čestitku: RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!

337 thoughts on “PROMO: Začinite i Vi svoju iftarsku trpezu neizostavnim ramazanijama iz ponude Gradske pekare u Prozoru

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!