FOTO: Počela nastava u školskoj 2017./18. godini na području HNK-a

Nastava u školskoj 2017/18 godini na području HNK-a, za učenike koji nastavu pohađaju po planu i programu na Bosanskom jeziku danas je i zvanično počela.

Naša ekipa najprije je rano jutros bila u školi u Lapsunju, koja funkcioniše kao područna škola u okviru O.Š. “Alija Isaković”. Novoizabrana direktorica ove škole, g-đa Iza Pilav bila je jutros u Lapsunju, gdje je zaželjela uspješan početak nove školske godine tamošnjim đacima i njihovim roditeljima, te radnom osoblju škole.

Nakon toga smo posjetili i centralnu školu “Alija Isaković” u Prozoru. I ove godine nastava u ovoj školi će se izvoditi u drugoj smjeni, s početkom u 13:10 sati.

Razdragana dječija lica, osmjesi, graja mogli su se danas vidjeti i čuti na platou ispred škole u Prozoru. Svi učenici, predvođeni svojim učiteljima i razrednicima su se najprije okupili u dvorištu škole, a centralni položaj su zauzeli “đaci-prvaci” sa svojom učiteljicom. Uslijedilo je intorniranje državne himne, te obraćanje u znak dobrodošlice od strane nove direktorice.

Uslijedio je ulazak u školske prostorije, gdje su učenici tradicionalno saznali raspored časova, svako za svoj razred. Najzanimljivije je bilo u učionici u kojoj će svoju nastavu slušati ovogodišnji prvačići. Oni su u pratnji svojih roditelja posjeli u svoje školske klupe, a pjesmicom dobrodošlice počastili su ih prošlogodišnji prvačići. Direktorica, g-đa Iza Pilav je u nastavku prvačićima dodijelia udžbenike i uputila zahvalu Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, koje je iste omogućilo, te je zaželjela mnogo sreće i uspjeha u radu ovogodišnjim “đacima-prvacima” i njihovoj učiteljici.

“Svim učenicima, njihovim roditeljima, te kolegama iz svog kolektiva želim sretan i uspješan početak nove školske godine. Djeca su stub društva, djeca su naša budućnost, naša radost. Mi smo tu zbog njih, kako bismo im dali bezbrižno djetinjstvo i kvalitetno obrazovanje. Svi mi trebamo voditi računa o našoj djeci i svi zajedno raditi na poboljšanju uslova rada i poboljšanju obrazovnog sistema. Učenicima 1. razreda dodijeljeni su udžbenici od strane Ministarstva obrazovanja, nauke kulture i sporta HNK-a, te im se i ovim putem srdačno zahvaljujem u svoje lično ime, kao i u ime roditelja.”- kazala je u izjavi za naš portal g-đa Pilav.

I redakcija našeg portala povodom početka nove školske godine upućuje najiskrenije čestitke svim učenicima, njihovim roditeljima, te nastavnom osoblju, uz želje za što boljim uspjehom i najvažnije od svega uz što više usvojenih novih znanja.

Više današnjih fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

 

311 thoughts on “FOTO: Počela nastava u školskoj 2017./18. godini na području HNK-a

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!