Prozorčanin Dženan Zajmović, član FK-a Željezničar uspješno koristi svoju priliku u ovom klubu…

Dženan Zajmović je dijete Grbavice i igrač koji se nakon nekoliko fudbalskih avantura u Hrvatskoj i našoj zemlji na mala vrata vratio u svoj matični klub.

Igrač od pola miliona KM

Prema uglednoj internetskoj stranici transfermarkt, ovaj Željin igrač vrijedi pola miliona KM. Dvadesetdvogodišnjak je presretan zbog nastupa za prvi tim.

“Ispunio sam jednu od svojih želja tako što sam zaigrao za prvi tim i zaista ne mogu opisati svu svoju sreću. Pritisak igranja u Željezničaru postoji kao i u svakom drugom velikom klubu, ali mislim da se dobro nosim s tim. Fokusiran sam samo na ono što mi trener sugerira u svlačionici i na terenu.” – rekao je Zajmović na početku razgovora za portal Avaz.ba…

Mladi fudbaler na startu sezone nije bio u planovima trenera, ali kako je vrijeme odmicalo izborio je svoje mjesto. “Na svakoj utakmici 18 igrača ima priliku da bude u zapisniku pa sam i ja čekao svoju priliku. Iskreno se nadam da sam je i iskoristio. Moj odnos s trenerom Adžemom je kao i sa svakim drugim, pun respekta. Svi igrači, pa tako i ja, radimo ono što trener zahtijeva i tu se završava sva filozofija.” – rekao je fudbaler Željezničara…

 

Il Fenomeno

Korpulentni ofanzivac Željezničara otkrio nam je i ko je njegov fudbalski uzor. “Nemam nekog fubalskog idola ali po meni je brazilac Ronaldo (Ronaldo Luis Nazario de Lima, op.a.) najbolji igrač kojeg pamtim. Sve vam je jasno kada čujete njegov nadimak Il Fenomeno.” – zaključio je Zajmović.

Izvor: avaz.ba

299 thoughts on “Prozorčanin Dženan Zajmović, član FK-a Željezničar uspješno koristi svoju priliku u ovom klubu…

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!