Svečano otvoren 12. sajam “Dani šljive Prozor-Rama 2017.”

U Prozoru je danas počeo 12. po redu sajam “Dani šljive Prozor-Rama 2017.” Ovogodišnji sajam svečano je otvoren u 11.00 sati, a otvorili su ga općinski načelnik, dr. Jozo Ivančević, te gđa Ivanka Miličević Capek, direktorica Zavoda za zaštitu kulturno-historijske baštine Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na prostoru od oko 600 metara kvadratnih izložbenog prostora okupilo se oko 80 izlagača koji prezentuju svoje proizvode i svoje usluge.

Za vrijeme održavanja sajma održati će se i stručna predavanja, od kojih jedno na temu turizma, a drugo na temu poljoprivrede. Kao i prethodnih godina, na sajmu će biti organizovano ocjenjivanje voćnih rakija i likera, te različitih vrsta sira, a za najbolje  će se dodijelit posebne nagrade i plakete, kao i za najbolje projekte iz oblasti poljoprivrede i turizma koji su najviše doprinijeli razvoju i promociji Općine u ovoj godini.
Sajam će biti otvoren danas do 17 sati, a nastavlja se sutra od 9:30 sati. I ove godine Sajam ima humanitarni karakter, sav prihod od ulaznica i tombole ide za Udruženje „Djeca nade“.

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!