U Prozoru odigran III Tradicionalni malonogometni turnir povodom Dana državnosti BiH | Prozorski Krug 767

U organizaciji Malonogometnog kluba “Makljen“, prošlog vikenda je održan III Tradicionalni malonogometni turnir povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Turnir je otvorio predsjednik MNK Makljen, Amir Bobar, koji je pozdravio prisutne, zahvalio se na izdvojenom vremenu i dolasku na turnir, te poželio sreću svim učesnicima.

 

U takmičarskom djelu turnira učešće je uzelo 12 ekipa, koje su se takmičile u četiri različita uzrasta i to:

– uzrast U8  (2009./2010.),

– uzrast U10 (2007./2008.),

– uzrast U12 (2005./2006.),

– uzrast U14 (2003./2004.).

 

Naime, učešće na turniru su uzeli: MNK Makljen, MNK Pionir, SportPrevent, F.K. Igman, KMF Donja Mahala, MNK Vesela, MNK Gračanica, FA Mostar, N.K. Međugorje, MNK Futsal Gračanica, AN Vrbas, MNK Midnight Mostar.

 

U subotu su igrani susreti u uzrastima U8 i U10, a turnir su otvorile ekipe MNK Makljen i MNK Pionir koji su odmjerili snage u najmlađem uzrastu, gdje su na kraju slavili igrači gostujuće ekipe. Nedjelja je bila rezervisana za odigravanje utakmica u starijim uzrastima, U12 i U14.

Na kraju turnira su ostvareni sljedeći rezultati:

U8

I mjesto: MNK PIONIR;

II mjesto: NK. SPORT PREVENT;

III mjesto: F.K. IGMAN;

 

U10

I mjesto: NK. SPORT PREVENT;

II mjesto: MNK MAKLJEN;

III mjesto: DONJA MAHALA

 

 

U12

I mjesto: N.K. MEĐUGORJE;

II mjesto: MNK MAKLJEN;

III mjesto: MNK FUTSAL LJUBUŠKI;

 

U14

I mjesto: MNK PIONIR;

II mjesto: NK. SPORT PREVENT;

III mjesto: MNK MIDNIGHT;

Nakon zatvaranja turnira, polaznici MNK Makljen su imali kratko zajedničko druženje koje su zasladili jednom prelijepom tortom koju je za mališane pripremila Suada Beganović.

Svim učesnicima koji su svojim dolaskom i učešćem na turniru, pomogli da se organizuje turnir, dodjeljene su i zahvalnice.

Zaista je bilo uživanje gledati budućnost ovog grada kao i budućnost Bosne i Hercegovine, kako ostavljaju srce na terenu boreći se za trofeje, te s toga čestitamo MNK-u Makljen na organizaciji ovog zaista lijepog druženja i želimo im još puno uspjeha, trofeja i sličnih druženja u budućnosti

Treća sreća najveća…“ , kako kaže stara narodna . Nekome je to zaista tako. Naime, ovaj III malonogometni turnir će ostati u lijepom sjećanju jer se u subotu na pauzi pred odigravanje susreta za 3. mjesto u uzrastu U8, dogodio zaista lijep prizor gdje je predsjednik MNK-a zaprosio svoju djevojku i time oduševio, kako buduću mladu, tako i sve prisutne u dvorani.
Kratki video isječak prosidbe pogledajte na LINKU.
Ovim putem budućim mladencima iskrene čestitke.

 

Više fotografija sa III Malonogometnog turnira povodom Dana državnosti pogledajte u linkovima ispod:

I DAN – FOTO 

II DAN – FOTO

398 thoughts on “U Prozoru odigran III Tradicionalni malonogometni turnir povodom Dana državnosti BiH | Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!