Od 1. novembra počeo obračun el. energije po „skupljoj“ tarifi | Prozorski Krug 767

Iz JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar obavještavaju sve svoje kupce električne energije da je od mjeseca novembra počela primjena viših (zimskih) tarifnih stavova za obračun utroška električne energije i trajat će do 28. februara 2019. godine (četiri mjeseca).

Iz toga preduzeća podsjetili su kupce, odnosno sve svoje korisnike, da se u navedenome periodu (za vrijeme zimskoga računanja vremena) viši dnevni tarifni stavovi primjenjuju od 7 sati do 13 sati i od 16 sati do 22 sata, dok se niži dnevni tarifni stavovi primjenjuju od 22 sata do 7 sata i od 13 sati do 16 sati.

U cijene usluge javnoga opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge uključeni su tarifni stavovi za korisnike distribucijskoga sistema iz odluke FERK-a iz 2017. godine, kao i cijena nabavke električne energije i cijena usluge opskrbe javnog opskrbljivača.

U cijene nije uračunata naknada za podsticanje proizvodnje električne energije kao ni porez na dodanu vrijednost koje opskrbljivač ima obavezu evidentirati na računu kupca.

Izvor: Dnevnik.ba

178 thoughts on “Od 1. novembra počeo obračun el. energije po „skupljoj“ tarifi | Prozorski Krug 767

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!