Odbojkaški klub “Makljen” je u nedjelju bio domaćin turnira za djevojčice uzrasta 2008. godište i mlađe

Odbojkaški klub „Makljen“ Prozor je u nedjelju (7.4.2019. godine) bio domaćin turnira za djevojčice u kategoriji uzrasta 2008. godište i mlađe.

 

Pozivu domaćina odazvali su se HOK „Široki „ Široki Brijeg, OK „Sloga“ Gornji Vakuf, OK „Delminium“ Tomislavgrad i OK „Turbina“ Jablanica.

U Sportskoj dvorani u Prozoru je odigrano 15 utakmica . Prvo mjesto je osvojila ekipa HOK „Široki „ Široki Brijeg, drugoplasirani je OK „Sloga“ Gornji Vakuf, a za treće mjeso se izborio domaćin OK „Makljen“ Prozor. Klubovima su dodjeljeni pehari , a medalje svim odbojkašicama Širokog, Sloge i Makljena. Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira: Lana Pesko, najbolji igrač (HOK „Široki „ Široki Brijeg), Karla Crnjac, najbolji server (HOK „Široki „ Široki Brijeg), Enna Plecić, najbolji tehničar ( OK „Makljen“ Prozor), Dinela Gafurović ( OK „Makljen“ Prozor), Sara Zeko , najbolji smečer ( OK „Sloga“ Gornji Vakuf) i Karla Petrović , najbolji libero ( OK „Sloga“ Gornji Vakuf). Organizator im je dodjelio diplome.

Cilj turnira bio je druženje, poticanje sportskog i takmičarskog duha i popularizacija odbojke kao sporta . Inače, Odbojkaški klub „Makljen“ je osnovan 2015. godine, trenutno broji 35 djevojčica uzrasta od 2004.-2012. godišta. Treninzi se održavaju dva puta sedmično u sali Osnovne škole i Sportskoj dvorani u Prozoru. „Klub ima neophodnu opremu i sve uslove za rad , djevojčice su vrijedne, odgovorne i napreduju u postizanju rezultata na terenu“, kazao je Admir Hodžić, trener i dodao da je Klub otvoren za sve koji žele trenirati odbojku. Pored sportskog duha ovaj kolektiv krasi i prijateljska atmosfera, a makljenove odbojkašice dostojanstveno brane boje svoga Kluba na turnirima širom BiH.

276 thoughts on “Odbojkaški klub “Makljen” je u nedjelju bio domaćin turnira za djevojčice uzrasta 2008. godište i mlađe

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!