Načelnik Općine u posjeti Društvu “Javni prijevoz” d.o.o. Prozor-Rama

U posjeti Društvu “Javni prijevoz” d.o.o. Prozor-Rama jučer je boravio načelnik Općine, gospodin Jozo Ivančević u pratnji svojih pomoćnika i nekoliko općinskih vijećnika. Općinsko vijeće je osnivač i 100 postotni vlasnik Društva, te je u prethodnom periodu Općina uložila značajna sredstva u nabavku voznih jedinica, kao i za potrebe redovnog poslovanja ovog preduzeća.

Javni prijevoz trenutno raspolaže voznim parkom koji podrazumijeva ukupno šest voznih jedinica, različitih gabarita, uključujući velike autobuse sa 50+ sjedišta, minibuse sa 20+ sjedišta, kao i autobuse srednje veličine, kapaciteta 30+ sjedećih mjesta. Direktor Društva Javni prijevoz d.o.o. Prozor-Rama, Muamer Kukić u izjavi za naš portal kazao je između ostalog kako je Društvo u međuvremenu dobilo sve potrebne licence za obavljanje prijevozničke djelatnosti, te kako trenutno djeluje u vanlinijskom prijevozu. Također, dodao je kako će Društvo u saradnji s kooperantima s početkom sljedeće školske godine preuzeti prijevoz učenika Srednje škole, što je u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća, kojom se taj posao dodjeljuje upravo ovom preduzeću.  Naglasio je kako se značajan akcenat stavlja i na uspostavu javnog gradskog prijevoza, budući da općinske službe provode sve procedure neophodne za njegovo uspostavljanje, čime će stanovnici općine dobiti priliku da se po prihvatljivim cijenama voze prema gradu iz svih dijelova općine. Pored toga, na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća, Javnom prijevozu je na korištenje uz zakup dodjeljen prostor autobuske stanice na južnom ulazu u grad Prozor, te će se odmah krenuti sa svim pripremnim radnjama kako bi stanica što prije profunkcionisala, čime će naš grad konačno svojim stanovnicima omogućiti tu uslugu, a što je u konačnici i prostor za otvaranjem novih radnih mjesta. Društvo Javni prijevoz trenutno zapošljava 9 ljudi, a proširenje posla i voznog parka, kao i uspostavljanje stanice omogućiti će prostor za novim radnim mjestima. Na samom kraju, direktor se zahvalio načelniku Ivančeviću na posjeti i dosadašnjoj saradnji, kao i predsjedniku Općinskog vijeća, Esadu Dželiloviću i svima koji su doprinjeli dosadašnjem djelovanju preduzeća.

Načelnik Ivančević je kazao kako je u Društvo do sada uloženo cca 400.000 KM za nabavku opreme, te kako će Općina na čijem je čelu i dalje nastaviti sa podrškom ovom preduzeću. Također, spomenuo je skoro uvođenje javnog gradskog prijevoza, kao dugo očekivanu uslugu stanovništvu Općine, te otvaranje autobuske stanice, čime Prozor više neće biti jedan od rijetkih BH gradova koji nema tu uslugu. Dodao je kako se razvojem posla, a posebno s obzirom i na činjenicu uspostavljanja autobuske stanice u ovom preduzeću planira zapošljavanje još nekolicine radnika, što je samo po sebi pozitivna i hvale vrijedna priča.

 

 

353 thoughts on “Načelnik Općine u posjeti Društvu “Javni prijevoz” d.o.o. Prozor-Rama

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!