Bajramska čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor

Prenosimo Vam bajramsku čestitku predsjednika Općinskog vijeća Prozor, gospodina Esada Dželilovića, a povodom nastupajućeg muslimanskog praznika, Kurban/Hadžijskog bajrama.

Svim muslimanima Prozora, Bosne i Hercegovine i dijaspore upućujem iskrene čestitke povodom predstojećeg Kurban/Hadžijskog-bajrama.

Od srca želim da svi mi koji slavimo dane koji su pred nama provedemo u zdravlju, rahatluku i blagostanju, uz svoje najbliže, komšije i prijatelje. U ovim danima žrtvovanja i darovanja okrenimo se onima kojima je pomoć najpotrebnija, obnovimo naše porodične i prijateljske veze i ojačajmo našu vjeru. Baš kao i naši dobri prethodnici, tako smo i mi sami isključivo odgovorni za svoje postupke i za vlastitu sudbinu. Od naše svijesti o toj odgovornosti zavisi kako ćemo je nositi i koliko ćemo biti jaki da upravljamo sobom i svojom sudbinom. Neka nas Kurban-bajram, baš kako mu i ime govori, podsjeti na iskonsko nastojanje da se približimo Allahovoj milosti, ali i onima koji nas okružuju, a kojima smo prijeko potrebni.

Vratimo istinske vrijednosti morala, međusobnog poštovanja i uvažavanja u naše porodice. Potrudimo se svi da našoj djeci pružimo lijep odgoj i dobro obrazovanje, kako bi i oni sutra cijenili vrijednosti zajedništva i života koje stoljećima baštinimo. Provedimo bajramske dane dostojanstveno, onako kako to našoj lijepoj vjeri i dolikuje.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

predsejdnik OV-a Prozor

Esad E. Dželilović

279 thoughts on “Bajramska čestitka predsjednika Općinskog vijeća Prozor

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!