Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način u Domu kulture Prozor

U četvrtak (03.10.2019.godine u 20 satu), u Domu kulture Prozor bit će izvedena monodrama “Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način” književnice Vernese Manov za prozorsku publiku.

Autorica je monodramu izvodila već u nekoliko bh gradova,ali je izuzetno raduje i gostovanje u Prozoru u kojem je autorica provela dane djetinjstva. Bit će jako inspirativno izviditi monodramu pred osobama koje su autorici bile direktna inspiracija za neke momente. Monodrama je tematski orijentisana na priču o bh ženi koja odlazeći živjeti na drugi kraj svijeta ne prestaje njegovati sevdah kao najveće blago kulturne baštine i priča priču o svemu što jeste na duši svake osobe koja je ponikla u našoj zemlji. Na zanimljiv, na trenutke i humorističan način otkriva tajne , puteve sevdaha, merhametluka, dobrote, žala, ašikovanja srca i duše našeg naroda. „Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način“ je autorsko, muzičko-scensko djelo književnice Vernese Manov. Điđa kroz sevdah priča i pjeva priču o životu i kroz priču o životu, i na ozbiljan , i na humorističan način, gdje to treba utkati na sceni, ustvari, gradi viziju o svemu što jedna duša bosanskohercegovačka živi i kroz prošlost i kroz sadašnjost, ali i budućnost.

Prije gostovanja u Prozoru, autorica je monodramu izvela pred publikom u Konjicu, Jajcu, Donjem Vakufu, Bugojnu,a kako je istakla već ima poziva i za nova gostovanja u zemlji, ali i šire. Posebno je raduje nastup na manifestaciji “Ilhamijini dani” u Travniku, a za naredne mjesece ima dogovorene nastupe i u Mostaru, Busovači, Zenici.

Nadamo se Vašem dolasku i uživanju u Điđinom sevdisanju na američki način 03.10.2019.godine u Domu kulture u Prozoru sa početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 3KM.

156 thoughts on “Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način u Domu kulture Prozor

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!