MNK Makljen u BH Telecom futsal ligi

Malonogometni klub „ Makljen“ Prozor će u sezoni 2019./2020. igrati BH Telecom futsal ligu u uzrastu U-16 (2003./2004.).

Prvi put nakon osnivanja, MNK Makljen će učestvovati na jednom od zvaničnih takmičenja. Iako je formiran prije šest godina, Klub nije imao finansijskih uslova za ligaško takmičenje. Međutim, to nije obeshrabrilo Upravu kluba . Posvetili su se treniranju , u početku jednom, a kasnije dva puta sedmično u sportskoj dvorani. Dječaci su vrijedno radili , učili nogometne vještine i sticali iskustvo . Naučeno su prezentirali na prijateljskim utakmicama sa vršnjacima iz drugih gradova, a sve je doprinosilo sticanju znanja koja su im potrebna za igru na terenu. MNK Makljen je bio domaćin sportskih događaja u našoj općini, a također je i učestvovao na takmičenjima u kantonu i šire. Treba istaći da je Makljen organizator Tradicionalnog malonogometnog turnira povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine na kojem učestvuju malonogometne ekipe iz susjednih gradova.

U svom radu Klub se zalaže za razvijanja moralnih i sportskih vrijednosti kod djece i mladih, organizovanje i razvijanje fudbalskog sporta u Općini i organizaciju takmičenja sa vršnjacima iz drugih općina.

U BH Telecom futsal ligu u uzrastu U-16 (2003./2004.). za sezonu 2019./2020. smo ušli hrabro iako nismo završili finansijsku konstrukciju projekta. Potencijalnim sponzorima pružamo priliku za promociju proizvoda i usluga. Klub je otvoren za sve oblike marketinške saradnje, a sve s ciljem da kvalitetno učestvujemo u takmičenju i da ne opterećujemo roditelje finansijskim izdvajanjima. Našim dječacima će ovo sigurno biti motiv da još bolje treniraju ,da se razvijaju kao sportaši i talenat prezentiraju na utakmicama. Želimo im mnogo sreće i što bolje rezultate, saopćeno je iz MNK Makljen.

Uprava Kluba će informacije o ligaškom takmičenju prezentirati na službenom fb profilu : Mnk Makljen .

127 thoughts on “MNK Makljen u BH Telecom futsal ligi

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!