Koliko često trebate dezinficirati svoj dom u doba koronavirusa?

Možda ste čim ste čuli za koronavirus očistili svoj stan detaljno, ali sada kada je društvena distanca na snazi i ne izlazite često iz kuće, sigurno se pitate koliko često biste trebali dezinficirati svoj dom.

Čak i ako niko u vašem domaćinstvu nije bolestan i dalje biste trebali redovno čistiti i svakodnevno dezinficirati i to bi trebala biti osnovna mjera predostrožnosti.
Zapamtite, postoji razlika između čišćenja i dezinfekcije. Rutinu čišćenja trebali biste obavljati proizvodima kojima ste to radili i prije. Kada dezinficirate, trebate koristiti izbjeljivač ili sredstvo za čišćenje sa 70 posto alkohola.

Koliko puta trebate dezinficirati površine zavisi od toga koliko ljudi živi u vašem domu i koliko često dijelite zajedničke predmete i površine. Svaki put kada vas neko posjeti trebali biste dezinficirati dom.

Ne morate se fokusirati na sve površine, već one koje se najčešće dodiruju, poput kvake na vratima, stolova, sudopera, prekidača za svjetlo, daljinskih upravljača, toaleta, ručki ormarića…

Uvijek slijedite upustva proizvođača dezinfekcijskih sredstava. Također, bez obzira
na dezinfekciju, morate se pridržavati socijalnog distanciranja i čestog pranja ruku.

Izvor: Klix.ba

255 thoughts on “Koliko često trebate dezinficirati svoj dom u doba koronavirusa?

Comments are closed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!