U službi humanosti – Crveni križ općine Prozor-Rama

Crveni križ ,  kao najveća svjetska humanitarna organizacija,  stavlja se na raspolaganje građanima i realizuje aktivnosti tokom cijele godine, a taj rad je dodatno intenziviran u stanju prirodnih nesreća kakav je slučaj i sa širenjem korona virusa.

U skladu sa zaključkom Općinskog Štaba Civilne zaštite , Crveni križ općine Prozor-Rama je formirao  mobilne timove za pomoć starijim osobama iznad 65 godina i osobama u stanju socijalne potrebe ,te angažovao volontere.

Uz podršku Općine , partnera , donatora  i iz vlastitih resursa , zaposlenici i volonteri Crvenog križa su do sada podjelili oko 160 paketa pomoći .

Danijel Tucić, predsjednik Crvenog križa općine Prozor-Rama: „ Volonteri su naša najveća snaga i bez njih ne bi mogli uspješno završiti ni jednu akciju. Ovom prilikom im zahvaljujem  na nesebičnoj podršci. Trenutno imamo aktivnih 40 volontera, a u akcije su uključeni volonteri starosti od 18 do 50 godina.

Građani iskazuju zadovoljstvo kada  ih posjetimo, osjete da nisu sami i zaboravljeni u ovoj situaciji , a  uglavnom iskazuju potrebe za dostavom osnovnih životnih namirnica i lijekova.


Ovim putem upućujemo apel svim građanima da ostaju kod kuće , prvenstveno starije osobe , za sve potrebe nazovite ( 036/ 770-533 i/ili 063 04 02 04), Crveni križ će rado pomoći“ .

U cilju da olakša rad Crvenog križa , Općina je kupila vozilo , vrijednu i korisnu donaciju koja je na dobrobit najugroženijih stanovnika .

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!