Izvještaj Operativnog centra Civilne zaštite Prozor Rama za 18.4.2020. godine

Na osnovu Naredbe Kantonalnog Štaba Civilne zaštite HNK-a od 09.04.2020 godine zabranjeno je kretanje građana izvan mjesta prebivališta području HNK. Uz opravdano obrazloženje , Operativni Centar Civilne zaštite općine Prozor-Rama izdaje potvrde o kretanju, a u toku jučerašnjeg dana izdato je 35 propusnica.

Upolenici Policijske stanice su provjerili i utvrdili da 41 osoba kojima je izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije od općinskog sanitarnog inspektora i 4 osobe kojima je istu mjeru izrekao Federalni sanitarni insprektor, poštuju samoizolaciju.


U toku 17.4.2020. , uposlenici DVD-a „RAMA“ su izvršili dezinfekciju 15 dostavnih vozila i dezinfekciju ulica i javnih površina u gradu Prozoru. Vatrogasci su dobili dojavu da se ponovno aktiviralo požarište između sela Kućani i Grevići. Budući da se radi o nepristupačnom terenu koji je djelimično i miniran, vatrogasci nisu intervenisali već nadziru požarište.

Sve osobe koje su pod zdravstvenim nadzorom su dobro i pridržavaju se samoizolacije. Tokom jučerašnjeg dana nije bilo pacijenata sumnjivih na infekciju korona virusom te nije bilo testiranih, saopćeno je iz DZ Rama.

Iz Operativnog Centra CZ Prozor – Rama mole sve novo pristigle građane da se putem telefona obvezno jave u Dom zdravlja „RAMA“ na brojeve 036 771 880 ili hitni poziv 124 , kao i policiji 122 , te sanitarnom inspektoru 063 796 332.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!