Izvještaj Operativnog centra Civilne zaštite Prozor Rama za 19.4.2020. godine

Operativni centar Civilne zaštite Prozor-Rama je u protekla 24 sata izdao 9 potvrda o kretanju izvan općine Prozor, a na onovu Naredbe Štaba Civilne zaštite HNK. U izvještajnom periodu, 3 osobe iz drugih općina su prijavile dolazak na područje općine Prozor-Rama.

Uposlenici PS PROZOR-RAMA su provjerili i utvdili da 32 osobe kojima je izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije od općinskog sanitarnog inspektora , kao i 4 osobe kojima je istu mjeru izrekao Federalni sanitarni inspektora poštuju samoizolaciju. Prilikom redovne kontrole prometa vozila na magistralnom putu M16/2 u mjestu Ponir , policijaci su zaustavila vozilo marke BMW u kojem su dvije osobe prevozile tri migranta. Nakon službene zabilješke i trijažnog zdravstvenog pregleda , osobe su prosljeđene u SIPU Mostar.

Uposlenici DVD-a „RAMA“ su jučer dezinfikovali 9 dostavnih vozila koja pristižu iz drugih sredina , a izvršena je i dezinfekcija Crkve u Prozoru , Doma zdravlja , ulica i javnih površina u gradu .

U Hitnoj službi Doma zdravlja dan je protekao bez značajnih intervencija. Nije bilo indikacije za testiranje na korona virus. Uz uobičajeni posao pregledano je pet osoba u pratnji policije. Sve osobe pod zdravstvenim nadzorom su bez ikakvih simptoma bolesti, saopćeno je iz ove javne ustanove.

OC CZ Prozor – Rama moli sve novo pristigle građane da se putem telefona obvezno jave u Dom zdravlja „RAMA“ na brojeve 036 771 880 ili hitni poziv 124 , kao i policiji 122 , te sanitarnom inspektoru 063 796 332.


Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!