OPERTIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE PROZOR-RAMA ZA 4.5.2020.

Po Naredbi Federalnog štaba civilne zaštite , sve osobe koje dolaze iz inostranstva na područje naše općine obavezne su se javiti Civilnoj zaštiti (tel.121), Domu zdravlja (tel.124), HES tel. (036 771 880).

Sanitarna inspekcija općine Prozor-Rama

U proteklih 48 sati na područje naše općine stiglo je 6 osoba iz Njemačke i po jedna  iz Austrije i Hrvatske. Općinski sanitarni inspektor je svim osobama izdao rješenje o zdravstvenom nadzoru i zabrani kretanja od 14 dana.

Ukupno je do sada sanitarni inspektor izdao 375 rješenja o zdravstvenom nadzoru i zabrani kretanja.

Sanitarna inspekcija općine Prozor-Rama apeluje se  na vlasnike frizerskih salona i drugih malih obrta koji su počeli sa radom , kao i korisnike njihovih usluga, da se pridržavaju uputa koje su im izdate.

Policijska stanica Prozor-Rama

Dana 04.05.2020. godine uposlenici Policijske stanice izvršili su provjeru 32 osobe kojima je izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije, te utvrdili da se sve osobe pridržavaju izrečene mjere.

DVD „Rama“

Uposlenici DVD-a „RAMA“ izvršili su dezinfekciju 6 dostavnih vozila koji dolaze na područje naše općine iz drugih sredina.

Dom zdravlja „Rama“

U  Domu zdravlja je pregledan nešto veći broj pacijenata, a zbog simptoma sumnjivih na infekciju korona virusom testirane su 3 osobe, te jedna osoba u okviru predoperativne obrade. Rezultati testova će biti poznati u toku dana.

Osobe pod zdravstvenim nadzorom nemaju zdravstvenih smetnji.

Crveni križ Prozor-Rama

Uposlenici i volonteri Crvenog križa su građanima podjelili  500 zaštitnih maski i rukavica. Osobama u stanju socijalne potrebe je uručen paket hrane i ortopedsko pomagalo .

JKP „Vodograd“

Stanje sa vodosnadbjevanjem i odvozom otpada je zadovoljavajuće.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!