POTICAJI ZA POLJOPRIVREDU IZ BUDŽETA HNK U 2020. GODINI

Vlada HNK je donijela Program utroška novčanih sredstava za novčane podrške u primamoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno – prerađivačkoj proizvodnji s kriterijima raspodjele sredstava ,,Poticaj za poljoprivredu” utvrđenih budžetom HNK za 2020. godinu Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministarstvo je donijelo Uputstvo o načinu i uslovima za ostvarenje podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji  i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2020. U skladu sa propisanim rokovima i  uslovima za ostvarivanje novčanih poticaja , poljoprivredni proizvođači koji žele ostvarivati poticaj na svoju proizvodnju i kapitalna ulaganja, obavezni su postupiti  po Uputstvu o načinu i uslovima za ostvarivanje poticaja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno- prerađivačkoj proizvodnji za 2020. godinu i pridržavati se propisanih uslova i rokova:

-Za prijavu za izlazak na teren u općinu Prozor-Rama
-Za podnošenje zahtjeva sa kompletnom dokumentacijom nadležnom ministarstvu za ostvarivanje poticaja na ostvarenu proizvodnju i kapitalna ulaganja.

Poljoprivredni proizvođači mogu se informisati o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih poticaja za svoju proizvodnju, preuzeti potrebne obrasce u Odsjeku za poljoprivredu općine Prozor/Rama ili na službenoj stranici Općine i nadležnog Ministarstva.

https://mpsv-hnz-k.ba/naputak-zupanijske-novcane-potpore-2020-godinu/

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!