Digitalni marketing kao način promocije turizma

U okviru projekta „Jačanje turističke prepoznatljivosti općine Prozor- Rama“ , koji finansiraju općina Prozor-Rama i Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Agencija za lokalni razvoj je organizovala radionicu o digitalnom marketingu .

Događaju su prisustvovali zaposlenici Agencije , predstavnici Općine, Kulturno-sportskog centra, lokalnih portala, biciklističkog i veslačkog kluba.

Predavanje je održao Adi Đukić iz Agencije za digitalni marketing „Web studio“ Mostar.

Adi Đukić , predavač : „ Prednost digitalnog marketinga je što uz mali iznos novca svako može napraviti kampanju i biti dostupan  širem auditorijumu što nije slučaj sa tradicionalnim načinima oglašavanja.

Stranci koji žele posjetiti Vašu Općinu će većinu informacije dobiti na internetu, preko kanala društvenih mreža i zato je važno pružiti potencijalnim turistima informacije o svim sadržajima koje imate. Digitalni marketing to omogućava, kvalitetnu prezentacije općine Prozor-Rama i njenih turističkih potencijala.“

Jelena Ćališ, direktorica Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama: „ Na radionici smo razgovarali o definisanju slogana općine Prozor-Rama kao turističke destinacije i kreiranju web stranice sa turističkim sadržajima i ponudom naše Općine“.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!