Podrška poljoprivrednicima u plasteničkoj proizvodnji na području općine Prozor-Rama

Općina Prozor-Rama je objavila Javni poziv za pomoć poljoprivrednicima kroz dodjelu plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom putem sufinansiranja . 

U okviru projekta  „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“ , Općina Prozor-Rama i Humanitarna organizacija „Muslim Aid“ su zaključili Sporazum kojim su obezbjeđena donatorska sredstva od  Humanitarne organizacije „Muslim Aid“ 40 %, općine Prozor-Rama 40 % i vlastitog učešća korisnika 20 %, u cilju razvoja plasteničke proizvodnje na području općine Prozor-Rama.

U Javnom pozivu je navedeno ko ima pravo učešća , uslovi i kriteriji za dodjelu plastenika, potrebna dokumentacija, te procedura izbora korisnika.

Obrasci zahtjeva se mogu preuzeti u Odsjeku za razvoj, poduzetništvo, obrt, poljoprivredu i turizam općine Prozor-Rama, kao i elektronskim putem na web stranici Općine www.prozor-rama.org.

Zahtjevi s potrebnom dokumentacijom trebaju se predati u zatvorenoj omotnici na protokol općine Prozor-Rama ili poštom na službenu adresu: Općina Prozor-Rama, Ulica kralja Tomislava b.b., sa naznakom „Za javni poziv za dodjelu plastenika“, „Ne otvaraj“, uz ime, prezime i adresu podnositelja zahtjeva.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja ( 4.6.2020.)

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error: Content is protected !!